Meclis'teki 'arbede'de protezi çıkan CHP'li Pavey: Kavga değil, planlı bir saldırıydı

 

‘Partili cumhurbaşkanlığını’ da içeren anayasa değişikliği teklifinin dün geceki görüşmelerinde patlak veren ‘kavgada’ yere düşen ve kolundaki protez çıkan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, yaşananları, “Bu tamamen bir saldırıydı” diye tanımladı.

Fotoğraf: DHA

Teklifin ikinci tur oylamalarında bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka’nın kendisini kürsüye kelepçelemesiyle başlayan kavgada çok sayıda kadın vekil yaralanmıştı.

Pavey, arbedede yere düşmüş ve kolundaki protez çıkmıştı.

Kavgada dikkat çeken isimse, CHP’li Şafak Pavey’i ittiği, HDP’li Burcu Çelik Özkan’ın saçını çektiği ve HDP’li Pervin Buldan’ın göğsüne vurarak ‘hastanelik ettiği’ belirtilen ve kavga sırasında ‘aktif’ görüntü veren AKP Antalya milletvekili Gökçen Özdoğan Enç olmuştu.

Pavey, tedavi gördüğü hastanede yaptığı açıklamada savunma amaçlı olarak bile nasıl vurulabileceğini bilmediğini belirterek, “Kişisel olarak konuşmak gerekirse hiçbir canlıya en küçük bir fiske vurmadım, vurmayacağım. Karşımızdakilerle aramızdaki fark bu kadar basitti. Bu şiddeti anlayabilmem mümkün değil. İnsanı dehşete düşüren bir nefretle aynı görüşte olmadıklarına fiziki güç kullananlara uluslararası sözlükte milletvekili değil, haydut deniyor” diye konuştu.

‘Planlı bir saldırı’

Olayın kavga olmadığını, planlı bir saldırı gerçekleştirildiğini vurgulayan CHP’li vekil şunları söyledi: “Gerçeği değiştirdiğinizde gerçek, kaybolmaz. Sadece toplumu aldatmış, içinde bulunduğunuz durumu saklamış olursunuz. Planlı saldırıyı, planlı bir propagandayla kadınlar arası kavga diye kamuoyuna sunan AKP, bizi doğrulayan görüntüler karşısında bile en küçük mahcubiyet hissetmedi. Bu nereye geldiklerini gösteriyor? Bu bize geçirmek istedikleri anayasayı geçirdiklerinde, mutlak güce sahip olduklarında yapabileceklerinin ayak seslerini veriyor.”

CHP’li Yarkadaş: Enç rol yaptı

CHP’li bir başka milletvekili Barış Yarkadaş da AKP’li milletvekili Enç’in rol yaptığını öne sürdü: “AKP en iyi becerdiği şeyi yapıyor. Saldırgan olmasına rağmen yine mağdur pozundalar. Şafak Pavey’in dün kolundaki protezi saldırıda çıkardılar. Daha önce de 1 Mayıs 2014’te polis şiddetiyle bu protez yerinden çıkmıştı. Aynı şiddeti Meclis’e taşıdılar.”

Bağımsız vekil Aylin Nazlıaka’nın Meclis’teki ‘kelepçeli’ eylemi ‘kavgayla’ sonlandı

Anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmelerinde ilk yedi madde kabul edildi

Yıldırım’a göre ‘başkanlık’ kendi projesi: Yeni sistemde MHP’li bakanlar olabilir

Anayasa teklifi Meclis’te, yurttaş sokakta: ‘Tek adam’ teklifine ‘hayır’

HDP’den ‘hodri meydan’: Vekillerimizi bırakın, görelim bakalım kim kimi yeniyor

Kılıçdaroğlu, ‘başkanlığı’ özetledi: Kimsenin can güvenliği kalmayacak

HDP’li Bilgen: Referandumda ‘Hayır’ oyu yüksek çıkarsa OHAL erken biter

Bakan Bozdağ ‘açık etti’: Artık muhafazakar kesim belirleyici olacak