Türkiye ‘cumhurbaşkanına hakaret’ gerekçesiyle 16 yaşında bir çocuğun tutuklanmasının şokunu yeni atlatmışken şimdi de gazeteci Sedef Kabaş 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını kapatan savcıyı eleştiren tweet’i nedeniyle evi basılıp gözaltına alındı.
Adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilen Kabaş 5 Ocak Pazartesi günü savcıya ifade verecek.
Suçlama: Terörle mücadelede görev alanları hedef göstermek

Hakkında şikayet olduğu iddiasıyla sabah saatlerinde Sedef Kabaş’ın Çekmeköy’deki evine giden polisler, Kabaş’ın cep telefonu, bilgisayar ve tabletine el koydu.
Gözaltına alınarak Gayrettepe Asayiş Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Kabaş, radikal.com.tr’den İsmail Saymaz’a, ‘terörle mücadelede görev almış şahısları hedef göstermek’le suçlandığını söyledi.
Kabaş, “Hukuka inanıyorum. Hala hukuka inanan insanların olduğunu düşünüyorum” dedi. Emniyet’teki işlemleri tamamlanan Kabaş savcılık ifadesi için adliyeye sevk edildi.
Sedef Kabaş, adliye girişinde kendisini görüntüleyen gazetecilerin “Neden gözaltına alındınız?” sorusuna, “17 Aralık süreciyle ilgili attığım bir tweet. Soruşturmanın kapatılmaması gerektiğine inandığımı söyledim” yanıtını verdi.
Adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilen Kabaş, pazartesi günü savcıya ifade verecek.
Sedef Kabaş, 17 Aralık yolsuzluk soruşturması için takipsizlik kararını eleştirerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu hakkında “BU ADAMI ASLA UNUTMAYIN” diye tweet atmıştı.
