Bakanlık fikrini değiştirdi: Çakıcı'nın avukatı Akın Öztürk'e saldırmak istemiş

 

Alaattin Çakıcı’nın avukatı Mehmet Sinan İnce’nin, darbe girişimi nedeniyle tutuklu bulunan eski Hava Kuvvetleri komutanı orgeneral Akın Öztürk’ü darp ettiği yönündeki iddiasını dün yalanlayan adalet bakanlığından yeni açıklama geldi: “Saldırmak istedi ancak infaz ve koruma memurlar müdahale etti.”

akin ozturk1
Fotoğraf: DHA

Yıllardır cezaevinde bulunan organize suç örgütü lideri Çakıcı’nın avukatı İnce dün, darbe girişiminin ardından tutuklanan Öztürk’ü cezaevinde darp ettiğini öne sürmüştü.

Adalet bakanlığı yetkilileriyse Öztürk’ün, İnce tarafından darp edildiği iddiasını yalanlamıştı.

‘Avukat hakkında adli soruşturma başlatıldı’

Bugün resmi internet sitesinde yazılı bir açıklama yayınlayan bakanlık, avukat İnce’nin Öztürk’e saldırmak istediğini ancak infaz ve koruma memurlarının müdahale ettiğini bildirdi.

Bakanlık tarafından yayınlanan açıklamada şöyle dendi: “02/08/2016 günü saat 16:10 sıralarında Ankara Barosuna kayıtlı Avukat M.S.İ.’nin Sincan Kampüsünde bulunan ceza infaz kurumuna gelerek ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme, Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme – FETÖ’ suçundan tutuklu olarak bulunan A.Ö. ile görüşmek istediği, adı geçen tutuklunun görüşmeyi kabul ettiği, avukat görüş odasında görüşme devam ederken aralarında tartışma çıktığı, Avukat M.S.İ.’nin tutukluya saldırmak istediği, avukat görüş mahalli dışında bulunan İnfaz ve Koruma Memurlarının olaya müdahele ederek Avukat M.S.İ’nin kurum dışına çıkarıldığı, olay ve adı geçen Avukat ile ilgili olarak Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturmanın başlatıldığı anlaşılmıştır.”

Bakanlıktan Öztürk’ün darp edildiği iddiasına yalanlama

Çakıcı’nın avukatından Öztürk’e cezaevinde saldırı iddiası: Kanlar akarken teslim ettim