Yolsuzlukla suçlanan Romanya başbakanı, partisinin genel başkanlığından istifa etti.

Victor Ponta, savcıların kendisi hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlanana kadar görevi bıraktığını açıkladı.
Bu ay başında yolsuzlukla mücadele savcıları tarafından Ponta’ya başbakanlığa gelmeden önceki dönemde sahtecilik, kara para aklama ve vergi kaçırma gibi suçlamalar yöneltilmişti. Ponta, geçen hafta savcılığa gidip ifade vermişti.
Romen başbakan tüm suçlamaların siyasi amaçlı olduğunu, hiçbir usulsüz davranışta bulunmadığını savundu ama, kendi ifadesiyle, ‘masumiyeti kanıtlanana kadar partisine zarar vermemek için’ genel başkanlığından ayrılmayı tercih etti.
Söz konusu suçlamalar üzerine Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Ponta’yı başbakanlıktan istifa etmeye çağırmış, ancak parlamento oylamasında Ponta’nın dokunulmazlığı onaylanmıştı.
Romanya Avrupa Birliği içinde yolsuzluğun en fazla olduğu ülke olarak biliniyor.