Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç öğretmenlik bölümlerine girişte ‘başarı sıralaması şartı’nın getirildiğini duyurdu.

Saraç aldıkları ‘radikal karar’la ilgili şunları söyledi: “Bazı yükseköğretim programları, birinci aşama ile öğrenci alıyorlardı. Biz önce birinci aşama ile öğrenci alan öğretmenlik programlarını artık ikinci aşamaya nakletme kararı aldık. Bu çok radikal bir karar. YGS puanları ile öğrenci alan bu programları LYS puanlarına naklederken YGS’deki test içeriklerini dikkate alacağız. Bütün bu LYS’den öğrenci kabul edecek programlar için de başarı sıralaması şartı getirdik. Bu başarı sıralaması şartı da 240 bin. 240 binden aşağısının artık bu programlara girmesi söz konusu olmayacak.”
LYS’de ‘açık uçlu sorular’a geçileceğini belirten Saraç, öğrencilerin bu soru tipiyle tanışması için az sayıda soru sorulacağını ifade etti.
Saraç ayrıca gelen başvurular ve raporlar üzerine ilahiyat fakültelerine de bu yıldan itibaren ikinci aşamadan öğrenci alınacağını açıkladı.