• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Washington Post derledi: Erdoğan'ın basına öfkesinden nasibini almayan kalmadı

11/06/2015 18:08

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından ‘terbiyesizlik‘ ve ‘hadsizlikle‘ suçlanan İngiliz Guardian gazetesinin özür beklediğini açıklaması, ABD’nin saygın gazetelerinden Washington Post’a ilham verdi.

Gazete, Guardian’ın ‘naif’ bir beklenti içinde bulunduğunu ima edercesine Erdoğan’ın bugüne kadar hedef aldığı ve özür dilemek bir yana diline doladığı yerli ve yabancı gazete ve gazetecilerden bir derleme hazırladı.


 

Turkey's President Tayyip Erdogan makes a speech during a graduation ceremony in Ankara, Turkey, June 11, 2015. Turkish President Tayyip Erdogan on Thursday urged the country's political parties to work quickly to form a new government, saying egos should be left aside and that history would judge anyone who left Turkey in limbo. In his first public appearance since Sunday's parliamentary election, Erdogan said no political development should be allowed to threaten Turkey's gains. He said he would do his part in finding a solution with the powers given to him by the constitution. REUTERS/Umit Bektas

Fotoğraf: Reuters

 

1. “Bakınız bir ingiliz gazetesi ne diyor biliyor musunuz? Tam Batılılaşmamış yoksul Müslümanların kendilerini yönetmelerine izin verilemez. Sen kimsin be, sen kimsin terbiyesiz? Haddini bil! Ne zamandan beri size böyle bir yetki verildi? Türkiye, artık mandaların egemen olduğu bir Türkiye değil. O tarih oldu. Artık bu milletin bu gerçek evlatları bu ülkenin sahibi.” (Guardian’a ‘Erdoğan’ın halkın bir  yoksul, daha az Batılılaşmış ve daha dindar üzerindeki gücü arttırırken, diğer yarısını kaybetti‘ değerlendirmesinde bulunduğu başyazısı nedeniyle)

2. “New York Times, 1896’da Sultan Abdülhamit’e saldırıyordu. 1960’ta Menderes’e, 1993’te Özal’a, şimdi de aynı gazete bana kin kusuyor. Bu dört ismin içerisinde bu millete ihanet eden var mı? Bunların patronları belli. Malesef Yahudi sermayesi.” (Erdoğan’ın hışmına uğrayan Hürriyet gazetesine başyazısıyla destek verdiği için)

3. “İstanbul 3’üncü havalimanı yapılacak diye bunlar kudurdu, kudurdu.” (3’üncü havalimanı projesini eleştiren Alman gazetesi Die Zeit‘a)

4. “Bununla ilgili avukatlarıma talimatı verdim ve davayı anında açtım. Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek öyle bırakmam onu.” (MİT TIR’ları haberi nedeniyle Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a)

5. “Darbeci Doğan medyası derseniz en büyük müttefikleri. Ermeni lobisi, eşcinseller, Alisiz Alevilik bütün bu fitne temsilcileri bunların baş tacı…” (Seçimler öncesinde HDP’yi kastederek)

6.“O müfterilerle aynı yerde durma, bence oradan ayrıl.” (Adı 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarına karışan eski Avrupa Birliği bakanı Egemen Bağış’ın ses kayıtları hakkında ne düşündüğünü soran Today’s Zaman muhabiri Tuğba Mezararkalı’ya)

7. “Türkiye’yi kendi müstemlekeleri gibi gören yabancı bazı medya kuruluşlarının da desteğini aldılar.” (Bir kez daha HDP’yi kastederek)

8. “Kandil’dekilerin elinde silah var. Bunların da en önemli silahı ellerindeki kalemleri. Onu kullanıyorlar, iftirayla ve bunu da sınır tanımaksızın yapıyorlar.” (hurriyet.com.tr üzerinden Doğan Medya Grubu’na yüklenmeye devam ederken)

9.  “Erdoğan’ın Türkiye’sinde bunlar oluyor diye oradan göndermeyi yapmış adeta ABD’ye talimat veriyor. Niye duruyorsunuz diyor. Ya sen bir gazetesin haddini bileceksin. Bir defa sen bunu yazmakla böyle bir haberi yapmakla kendi özgürlük alanının dışına çıkmakla Türkiye’ye müdahale ediyorsun. Sen kimsin ya?”

(Hürriyet gazetesine, ‘Erdoğan doğrulara giderek daha fazla düşman oluyor‘ başlıklı başyazısıyla destek veren New York Times’a)

10. “Türkiye’yi teröre destek veren bir ülke gibi göstermek edepsizliktir, densizliktir, alçaklıktır.” (Türkiye’nin Suriye’deki cihatçı örgütlere militan akışını durduamadığı ve Irak Şam İslam Devleti’nin Türkiye sınırından petrol sattığına ilişkin bir haber yapan The New York Times’ın İstanbul temsilcisi Ceylan Yeginsu’yu hedef gösterirken)

11. “CNN International, yerlisi… geçen yıl sekiz saat aralıksız yayın yaptı. Niye? Ülkemi karıştırmak için. Şimdi de suçüstü yakalandı. Bunların böyle hani özgür tarafsız bağımsız basın diye bir şeyleri yok. Bunlar görevli görevli, bunlar adeta ajan görevi icra ediyorlar.” (Gezi Parkı eylemlerinin 1’inci yıldönümünde haber yapmak isterken canlı yayında tutuklanan CNN Internatioanl’ın eski İstanbul temsilcisi Ivan Watson hakkında)

12. “Bunlar attıkları manşetlerle, köşe yazılarıyla neymiş gazetecilik yapıyormuş, böyle yazacaksanız batsın sizin gazeteciliğiniz.” (‘İmralı tutanakları‘nı yayınlayan Milliyet gazetesi ve gazetesine destek veren Hasan Cemal’i eleştirirken)

13. “Orada da gazeteci kılıklı bir militan çıkmış. Edepsiz bir kadın. Müslüman ülkede bunu beklemek zor değil mi diyor. Haddini bil haddini.” (“Yüzde 25-30’luk bir kitle hiçbir sorgulama yapmıyor” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Müslüman bir ülkeden bunun tersini beklemek garip değil mi?” diyen Taraf gazetesi yazarı Amberin Zaman’ı hedef gösterirken)

14. “Uluslararası bir yayın kuruluşunun, Türkiye temsilcisi “Duran adam değil, durduran adam olalım. Ekonomiyi durduralım, tüketmeyin. Altı ay tüketmeyin, bizi dinleyecekler” diyor. Bir insan kendi ülkesine karşı böyle bir komplonun içinde yer alabilir mi? Buna gazetecilik denilebilir mi? Bu zihniyet içinde bulunduğu tabanda delik açma zihniyetidir.” (Gezi Parkı eylemleri sırasında kişisel hesabından tweet atan BBC Türkçe Servisi’nden Selin Girit’i hedef gösterirken)

15. “Öyle kitaplar vardır ki, bombadan daha tehlikelidir.” (Yazdığı ‘Dokunan yanar‘ isimli kitap basıma hazırlanırken tutuklanan Ahmet Şık’ı kastederek)

16. “İddiayla konuşuyorum. Ne Avrupa’sında ne de diğer ülkelerinde, Türkiye’deki basın kadar özgür bir medya yoktur.” (ABD’de ve Avrupa’da gazetecilerin siyasetçileri eleştiremeyeceğinde ısrar ederken)

17. “Onların kaynakları yanlış.” (Türkiye’de gazetecilerin baskı altında olduğuna ilişkin raporlar hazırlayan gazeteci örgütlerine)

Haberin İngilizce metni

Erdoğan’ın son hedefi spiker Nevşin Mengü: Hanımefendi adeta kin kusuyor

 

Kategori:Aktüel, Medya

SON HABERLER

Yavaş: Soruşturma iznine gerek yok, gönüllü ifadeye hazırız

Mansur Yavaş, Ankara başsavcılığının hakkında soruşturma izni istemesine dair “Gerek yoktur. Çağırırlarsa, gönüllü ifade vermeye hazırız” dedi.

Papara iddianamesi: Sahibi dahil beş yönetici için 28 yıla kadar hapis isteniyor

Ödeme kuruluşu Papara’nın yöneticileri hakkında iddianame hazırlandı.

Trump, Machado'yu takdir etti: Nobel Barış Ödülü'nü bana verebilirdi

ABD Başkanı Donald Trump, Nobel Barış Ödülü’ne layık görülen Venezuelalı lider Maria Corina Machado’yla telefonda görüştüğünü duyurdu.

Dolar, avro ve altında haftanın bilançosu

Bu hafta gram altın yüzde 2,37, dolar yüzde 0,34 değer kazanırken, avro yüzde 1,28 değer kaybetti.

Borsada en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 1,27 değer kaybederek 10.720,36 puandan tamamladı.

Oy ve Ötesi 55 binden fazla gönüllüsüyle sandıklara sahip çıktı
İş işten geçti ama: A Haber'e seçim yayınları nedeniyle YSK'dan 16 ceza

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 902 gündür hapiste

YAZARLAR

'Belirsizlik' kullanışlı bir idare yöntemidir, yurttaşı iki dudak arasına hapseder!

Murat Sevinç

Sınıf arkadaşım Furkan Karabay için

Ece Deniz

Bir illüzyon: Çalışırsan başarırsın

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

'İnsan Avı: Usame Bin Ladin': Belgesel mi istihbarat operası mı?

Ayhan Tinin

Edebiyat Müzesi… Şiir Kütüphanesi… Nâzım'ın bavulu küçük İskender'de mi?

C. Hakkı Zariç

Türkiye'nin yeni dili

Mustafa Alp Dağıstanlı

Sürtünmesiz dünya

Göksun Yazıcı

GÜNÜN 11’İ

Devrim Demirel: Türkiye'nin tarihi operasyonu, atletizm tarihini değiştirebilir

Onur Çanakçı: Para bankadayken 'Kazandım' hissetsek bile alım gücü düşüyorsa gerçek kayıp yaşıyoruz

İskender Aruoba: Özel'in artık 'haklı' kritiklerini azaltıp 'ona oy vermeyen halkımıza' CHP gelirse nelerin değişeceğini anlatması gerek

Oktay Ekşi: CHP'de durup dururken 'merkez partisi olma' merakı şimdi nereden çıktı?

Sultan Özer: 10 Ekim'in onuncu yılı; destek bekliyor Cihan ve ailesi

Selin Nakıpoğlu: Yeni modelle eğitim süresi değil, çocukların geleceği kısalıyor

Yıldıray Oğur: Birden bire Suriye haritasında Hatay'ı keşfettiler; üstelik de bir logoda…

Ahmet Gürsoy: Türkiye'de eğitim düzeni toplumsal, ekonomik ve bilimsel gerçeğe uygun değil

Damla Doğan Tuncel: Maalesef sandık artık 'milli irade' değil, 'milli mizah' konusu

Recep Genel: Yeni normalimiz belirsizlik olduğu için Türkler para piyasalarının en iyi aktörleri oldu

Ümit İnatçı: Yaşlılık bir 'azalma' değil, başka tür bir zenginliktir

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×