• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

TÜSİAD iktidara dokundurdu: Önce iğneyi kendimize batırmalıyız

07/12/2018 13:28

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik, üstü kapalı olarak hükümeti eleştirdi: “Türkiye ekonomisinin bugünkü hale gelmesinde küresel güçlerin payı var ama önce iğneyi kendimize batırmalıyız.” 

Fotoğraf: DHA


TÜSİAD’ın yüksek istişare toplantısında konuşan Bilecik, AB ile ilişkiler, ekonomik kriz ve ABD’nin korumacı ekonomik politikalarına değindi.

Bilecik’in konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Türkiye zorlu bir dönemden geçiyor. Dünya da tarihsel demokrasi sınavı veriyor. Küreselleşen ekonomi zorlu rekabet koşullarını beraberinde getiriyor. Dördüncü sanayi devrimi yıkıcı siyasi eğilimlere neden oldu. Bugün su ne kadar bulanık olursa olsun bizim demir atacağımız ana liman Batı’dır.

TÜSİAD için Türkiye’nin AB üyeliği her zaman vazgeçilmez bir hedef. AB üyeliği bölgesel cazibe merkezi olmak için de müthiş olanaktır ve bir kazan- kazan durumu. Küresel korumacı politikalarla sonuçlanan ticaret savaşlarının kazananı olmayacak. Önümüzdeki yıl gerek küresel gerek yerel düzeyde belirsizlik ve risklerin devam edecek.

ABD Merkez Bankası faizleri yavaşlatacak olsa da bırakmayacağını görüyoruz. Türkiye ekonomisinin bugünkü hale gelmesinde küresel güçlerin payı var  ama önce iğneyi kendimize batırmalıyız.

Kredi daralması maalesef devam ediyor. Nakit sıkışıklığı her sektörde hissediliyor. Şirketler ve tüketiciler bu kur ve faiz yükü altında eziliyor, KOBİ’lerin sorunları yükseliyor…Kredi daralması bitmeden krizin bitmeyeceğini kabul etmeliyiz.

Ekonomide inat olmaz, dengeyi siyaset tercihleri sağlamadığında ekonomi kendi dengesini ciddi bedeller ödeterek sağlıyor. Ekonominin kuralları çok net belli. Geçici tedbirlerden ziyade, uzun vadeli, dengeyi gözeten politikaları tercih etmeliyiz. Şu an ekonomi yönetimi olumlu yönde görevlerine devam ediyor. Ekonominin alabora olmamasının yolu yapısal reformlardır.”

TÜSİAD’dan gözaltılara: Bilim insanlarının dönüşünün konuşulduğu dönemde üzücü

TÜSİAD ve TOBB’dan iktidara yedi öneri: Sıkı para politikası isteniyor

TÜSİAD uyardı: Zor dönemde cankurtaran gibi IMF’ye sarılmak çözüm değil

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Britanya, Ortadoğu'ya ilave savaş uçakları gönderdi

Britanya Savunma Bakanı John Healey, İran’dan gelebilecek tehditlere karşı Ortadoğu’ya ilave Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) jetleri konuşlandırıldığını açıkladı.

Basketbol Süper Ligi: Fenerbahçe Beko final serisinde 1-0 önde

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi ilk maçında Fenerbahçe Beko, sahasında Beşiktaş Fibabanka’yı 94-76 mağlup etti.

Macron: Rejimleri askeri operasyonlarla değiştirmeye çalışmak stratejik hata olur

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, rejimleri zorla değiştirmeye çalışmanın ‘stratejik bir hata’ olacağını söyledi.

İsrail'in saldırılarını kınayan tezkere Meclis'ten oybirliğiyle geçti

TBMM Genel Kurulu’nda İsrail’in harekatıyla başlayan sürece karşı Meclis Başkanlığı tezkeresi oybirliğiyle kabul edildi.

DMM'den Özel'in 'Akın Gürlek' açıklamalarına yanıt

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İstanbul Başsavcısı Akın Gürlek hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi.

Eski HDP milletvekili Mülkiye Birtane tutuklandı
HDP dört kenti tartıştı: İstanbul'a Celal Doğan, İzmir'e Sırrı Sakık

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 786 gündür hapiste

YAZARLAR

Ofansif mizah örneği olarak birkaç anayasa maddesi

Murat Sevinç

Babalar günü bu yıl da coşkuyla kutlanmadı!

Arzu Uzunali

İnsan aynı anda iki kişiyi sevebilir mi?

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Roma dondurması meselesi

Elvan Uysal Bottoni

Gelecekten ses veren siyasetçiler…

Murat Sevinç

İşgalci kelimeler

Mustafa Dağıstanlı

Dere Sokak Üçlemesi, 'Körfez'le sona eriyor

Behzat Şahin

GÜNÜN 11’İ

Esfender Korkmaz: Gençler başka ülkeye gidip çalışmaya başlarsa, bu maliyetin atıl kalması demek

Akif Beki: Türkiye, Rusya'dan daha etkin bir rol oynayabilir

Yılmaz Özdil: İsrail nüfusunun toplamından daha fazla sayıda İranlı İran dışında yaşıyor

Alaattin Aktaş: İki yılın en yüksek cari açığı bu nisanda verildi

Ceren Sözeri: Gazetecilerin gazeteci olduğuna şahidiz diye çırpınıyoruz

Murat Ağırel: 40 bin lira para için gece gündüz çalışıyor, Afrika'ya döndük

Nevşin Mengü: Biz milletçe gerçeklerle değil fantezilerle ilgileniyoruz

Murat Sabuncu: Öcalan'ın İsrail ile ilgili söyledikleri önemli

Hande Fırat: İsrail uçaklarından bazıları ilk gece Türkiye'nin hava sahasını ihlal etti

Yaşar Aydın: 'İran'dan sonra hedef biz miyiz?' tartışması sürüyor

Ali Eyüboğlu: Arda Güler'li soru 'Laiklik elden mi gidiyor?' tartışmalarını yeniden gündeme oturttu

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×