Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a suikast düzenleyen polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın ailesi, ‘FETÖ’ ile ilgilerinin olmadıklarını, Atatürkçü olduklarını söyledi.
‘Polis okuluna başlayınca namaza da başladı’
Habertürk’ten Hüseyin Şentürk, Neşet Dişkaya ve Mehmet İnmez’in haberine göre sekiz yaşına kadar birlikte büyüdüklerini söyleyen amca oğlu B.A. şunları anlattı: “Geçen yıl düğünüme amcam ve yengem geldi ama Mevlüt yoktu. İzmir’e polis okuluna geldiğinde yemeğe davet ettik ama her zamanki gibi ‘İşim var, okul izin vermiyor, geç oldu’ gibi mazeretler ileri sürdü. Polis okuluna başladığında Mevlüt’ün namaz kılmaya başladığını duyduk. Beşiktaş’taki, Kayseri’deki bombalı saldırılardan sonra onun için endişelendik, merak ettik. Telefonla aradık. Şehit olduğu haberinden korkuyorduk, vatan haini çıktı. Arayınca, ‘Kapat, işim var’ diye savuşturuyordu. Ben de yengeme ‘Mevlüt’e söyle, kendine dikkat etsin’ dedim.”
‘Saldırıyı duyunca şok oldum’
Altıntaş’la en son 8 Eylül’de görüştüklerini aktaran B.A., hükümet yetkilileri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın suikastçı polis için işaret ettiği ‘FETÖ’yü reddederek, “FETÖ’cü diyorlar. Bizim FETÖ ile işimiz olmaz. Ben 15 Temmuz gecesi sokaklara çıkıp hainlere karşı yürüyüş yapmış biriyim. Televizyonda saldırıyı duyunca şoke oldum. Olaydan sonra amcamı ve yengemi arayıp sormadım; sormam da… Bizler Atatürkçü aileyiz. Babam, Mevlüt’ün yaptıklarını duyunca bana dönüp ‘Harbiden vatan haini çıktı p..’” diye konuştu.
‘Nasıl birini öldürebilir?’
Altıntaş’ın yakınlarının polis verdiği ifadede de suikastçı polisin hiçbir örgütle bağlantısının bulunmadığını söylediği öğrenildi.
Anne Hamidiye Altıntaş’ın ise, “Bu benim oğlum. Ne yapmış? Nasıl olur, birini öldürebilir? Bunu ona kim yaptırdı?” dediği kaydedildi.
‘Hainlerin cenaze namazı kılınmaz’
Ayrıca Altıntaş’ın akrabaları cenazeye sahip çıkmayacaklarını söyledi: “Birileri bunu ‘Kahraman olursun’ diye kandırmış galiba. Ülkesine ihanet edenden kahraman olmaz. Vatanına ihanet eden bizlere ihanet etmiş sayılır. Anne ve babasının fikrini bilmiyoruz, ama onlarca akrabası olarak onun cenazesine katılmayacağız. Hainlerin cenaze namazı kılınmaz.”
Rusya, ‘FETÖ’ bağlantısı için ‘Çok erken’ demişti
Üst düzey bir emniyet yetkilisi Altıntaş’ın ‘FETÖ’ bağlantısına dair ‘çok kuvvetli işaretler’ bulunduğunu öne sürmüş, Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen ise bu iddiayı ‘gülünç’ bulmuştu.
İktidara yakın gazeteler de fail olarak ‘FETÖ’yü göstermişti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı John Kerry’ye suikastın arkasında ‘FETÖ’nün bulunduğunu söylemişti.
ABD, ‘FETÖ’nün ‘gereksiz yere işaret edilmemesi gerektiğini’ savunmuş, Rusya da Ankara büyükelçisini kimin öldürttüğünü söylemek için ‘çok erken’ olduğunu bildirmişti.
Erdoğan’ın tereddütü yok
Buna rağmen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, suikastçı için, “FETÖ’ye mensup, gizlemeye gerek yok” demişti.
Son olarak Altıntaş’ın ‘FETÖ’ üyelerinin haberleşme uygulaması olduğu belirtilen ‘ByLock’ kullanmadığı belirlenmişti.