Rusya, savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından art arda yaptırım hamlelerine başvururken, Türkiye tarafından son ‘ılımlı açıklama’ Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır’dan geldi.
Türkiye ve Rusya’nın hasmane noktaya gelme lüksü olmadığını vurgulayan Bozkır, tüm beklentilerinin dost bir ülke olan Rusya ile ilişkileri sürdürmek olduğunu söyledi.

Rusya’nın ‘iki ülke arasındaki dostluğu’ esas alarak sorunun çözümünü mümkün kılacak adımlar atması gerektiğini belirten Bozkır, “Umarım ki iki ülkenin dışişleri bakanları arasındaki görüşme Belgrad’da gerçekleşir, aksine bir bilgi bende yok. Bu görüşme ile birlikte de bu krizin üstesinden gelecek adımlar atılmaya başlanabilir” diye konuştu.
Bozkır, bir başka soru üzerine de AB ile müzakerelerde ekonomi ve parasal politikaları içeren 17’inci faslın 14-15 Aralık’ta açılmasını beklediklerini kaydetti.