Şişli'deki öğrenci dayanışması ihtiyaç sahibine burs olarak dönecek

 

Şişli Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerinin okulda düzenlediği etkinlikten elde edilen gelir burs için kullanılacak.

Okulun Maslak yerleşkesinde 8 Mayıs’ta kendilerinin organize ettiği etkinlikte bir araya gelen öğrenciler, hazırladıkları yemekleri sattı, etkinliğe girişte ücret alındı.

Etkinlikte müzik dinletisi de yapılırken, yüksekokulun Adalet Programı 2’nci sınıf öğrencisi LGBTİ aktivisti Ebru Kırancı  cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dair bilgilendirme yaptı.

Etkinlikten sağlanan gelir, yine öğrencilerin başlattığı ‘Adalet Bursu’ kampanyasına aktarıldı. Kampanya kapsamında toplanan gelirle, 2017-2018 döneminde bir komite tarafından seçilecek öğrenci ya da öğrencilere burs sağlanacak.

Gelecek yıl da benzer bir etkinliğin yapılması planlanıyor.

Etkinlikte, LGTBİ öğrenciler, anayasanın 10’uncu maddesine ‘cinsiyet kimliği’ ve ‘cinsel yönelim’ ibarelerinin eklenmesi taleplerini de dile getirdi.

Öğrenci dayanışması

Şişli MYO Adalet Programı öğretim görevlisi İzzet Otru, etkinlikle gelecek yıl maddi ve manevi olarak zorlanacak öğrencilerin eksikliklerini, yine öğrencilerin kapatabilmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

“Öğrencilerin kendi başlarına burs vermeleri mümkün değil. Bir araya geldiklerinde bir öğrenci için dahi olsa bunu yapabileceklerini görmelerini istedik” diyen Otru, kampanya fikrinin öğrencilerden çıktığını kaydetti.

Geçen yıl da LGBTİ’lerin karşılaştıkları hak ihlalleri ve çocuk istismarıyla ilgili projeler hayata geçirdiklerini anlatan Otru, şöyle devam etti: “Bu etkinliklerde hukukçular, psikologlar ve aktivistler birlikte yer aldı. Geçen yılki etkinlikler, bu yılki gibi geleceğe dair projeksiyon tutan etkinlikler değillerdi. Bu yıl yapılan projenin önümüzdeki yıl da devam ettirilmesi planlanıyor. Bu sosyal sorumluluk projelerinden gelecek gelirin niteliğine göre bursun niteliği ve bursa hak kazanacak kişi sayısı değişiklik gösterecek. Bu yüzden gelecek yıl ne olur bilemiyoruz ama bu sene elde edilen gelirle bir ya da daha fazla öğrenciye gerekli yardım bursunun yapılması planlanıyor.”