Kapatılan 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi Rıza Sarraf’ın, ‘İranlı reisi’ olarak tanınan ve Tahran’da yolsuzluk suçlamasıyla hapiste bulunan Babek Zencani’nin yargılanmasına başlandı.

Rıza Sarraf, ‘Reis’i olduğu iddia edilen ve halen İran’da tutuklu bulunan işadamı Babek Zencani’yle arkadaş da ortak da olmadığını savunmuştu.
Davanın ilk duruşmasında savcılık temsilcisi Zencani hakkında hazırlanan iddianameyi okudu.
İddianamede, Zencani’ye dolandırıcılık, sahtekarlık ve kara para aklama gibi çeşitli suçlamalar yöneltilerek ‘yeryüzünde fesat çıkardığı’ söylendi. İran’da bu suçlamanın cezası ise idam olarak düzenlenmiş durumda.
Zencani’yle işbirliği içinde olduğu söylenen ve isimlerinin baş harfleri M.Ş. ve H.F. diye belirtilen iki kişi daha aynı davada yargılanıyor.
Babek Zencani, İran devletini 2.8 milyar dolar dolandırma suçlamasıyla Aralık 2013’te tutuklanmıştı.