Sarraf davası: Duruşma 4 Aralık'a ertelendi, bilgi verilmedi

 

ABD’de dolandırıcılıktan tutuklu bulunan işadamı Rıza Sarraf ve eski Halkbank genel müdür yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davada bugün yapılması planlanan jüri seçimi 27 Kasım’a, davanın esastan görüleceği jürili duruşma da 27 Kasım’dan 4 Aralık’a ertelendi.

Sarraf ve Atilla. (Fotoğraf: Reuters)

Davada eski ekonomi bakanı Zafer Çağlayan dahil toplam dokuz sanık İran’a yönelik yaptırımları delmek ve kara para aklamak dahil ağır hapis cezası öngörülen suçlamalarla karşı karşıya. Yedi sanık gıyaben, Sarraf ve Atilla ise tutuklu yargılanıyor.

Sarraf Mart 2016, Atilla ise geçen marttan beri ABD’de tutuklu.

Duruşma öncesi Sarraf’ın itirafçı olduğu yönünde bir algı oluşmuştu. Amerikan NBC televizyonu kesin bir dille Sarraf’ın itirafçı olduğunu öne sürmüştü. İktidar ise süreci Türkiye’ye karşı bir siyasi bir manevra olarak görüyor. Son olarak Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ‘Sarraf davası’nı ’17-25 Aralık darbe girişiminin devamı ve 15 Temmuz benzeri bir kumpas’a benzetmişti.

Hürriyet’ten Rıza Canikligil’in haberine göre, karar savcıların ve avukatların katıldığı gizli oturumda alındı.

Oturuma Sarraf katılmazken, Atilla takım elbiseyle geldi. İki saat süren oturumun ardından duruşma salonuna basın mensupları alındı.

Jüri seçiminin yapılacağı duruşmanın 27 Kasım’a, davanın esastan görüleceği jürili duruşmanın ise 4 Aralık’a ertelendiği açıklandı.

Ertelemenin nedenine ilişkin bir bilgi verilmedi. Ancak delillerle ilgili itirazların görüşüleceği son oturumun yarın yapılacağı belirtildi.

İYİ Parti sözcüsünden ‘Sarraf çıkışı’: Türkiye’nin milli davası değil

Hükümet ABD’ye zehir zemberek: Sarraf iftiraya zorlanıyor, bu kumpastır

Başdanışman Çevik: Sarraf kendini kuzu kuzu yakalatınca anlamalıydık

Kulis: Erdoğan’ın Sarraf davası için ‘Pis kokular geliyor’ demesinin sebebi ne?

Amerikan medyasına göre artık kesin: Sarraf itirafçı oldu, tutuklu değil

Sarraf duruşmaya katılmadı, Atilla’nın iddianameye itirazı reddedildi

Sarraf için ABD’ye bir değil iki nota verilmiş

ABD’den yanıt geldi: Sarraf’ın sağlığı iyi

Türkiye, ABD’ye Sarraf’ın akıbetini sordu

Hapishanedeki Rıza Sarraf beş gündür ‘kayıp’!

Halen hapiste: Sarraf yine ‘teknik hata’yla kağıt üzerinde tahliye oldu