Nilgün Cerrahoğlu: Korumalar gittikleri her ülkede terör estiriyorlar

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

Korumalar -misal- artık, gittikleri her ülkede arkalarında bir ‘kara efsane’ gibi kalıcılık arz eden terör estiriyorlar.

Biz ‘Soma tekmesi’ ile terbiyeli olduğumuz için maalesef bu görüntülere alışığız ama dünya dumur halinde.

Washington ziyareti bu durumda RTE’nin uluslararası prestiji ve meşruiyetini perçinlemekten çok, Trump’ın inandırıcılığını daha da azaltan bir gelişme olarak görüldü.

Elçilik önündeki meydan muharebesine Amerikan Senatosu’nun bunca atik tetik ilgi göstermesi ve hızla bir mektup döşenmesinin nedeni de bu.

RTE’yi muhatap alan mektup “(Şiddet saçan meydan dayağı) hükümetinizin basına, azınlık gruplara ve siyasi muhaliflere tutumunu yansıtan bir davranıştır” sözlerine yer veriyor.

Bu sözleri sonra adeta onaylarcasına, 24 saat geçmeden ‘Sözcü’ye şafak operasyonu yapıldı.

Bu ürkütücü sarmal daha ne kadar böyle devam edecek.

Nilgün Cerrahoğlu’nun yazısı