Mersin’in Mut ilçesinde, coğrafi işaret tescilli sofralık Mut kayısısının hasadı başladı.

Bu yıl 100 bin ton rekolte bekleniyor.
Palantepe Mahallesi’nde üretici Kemal Tosun’un bahçesinde, erkenci kayısıda ilk hasat yapıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır ilçede 65 bin dekar alanda Mut kayısısı yetiştirildiğini belirterek şöyle devam etti: “Türkiye’nin sofralık kayısı üretiminin yüzde 85’i ilçemizden yapılmaktadır. Yaklaşık 100 bin ton kayısı rekoltesi beklentimiz var. Mut kayısısı, ilçemizin sahip olduğu mikroklima özelliği sayesinde kaliteli ve uzun raf ömrüne sahip, tamamen organiktir.”

Üretici Kemal Tosun da sofralık kayısının kilogramının 50-60 liradan satıldığını söyledi.