• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Marmaris'teki 1800 yıllık kilise bakımsızlıktan yıkılmak üzere!

16/07/2017 23:00

 

Muğla’da 1800 yıllık Ortodoks kilisesi, geciken restorasyonu nedeniyle yıkılmanın eşiğinde.

Fotoğraflar: DHA


Marmaris ilçesindeki Kameriye adasında bulunan kilise ve küçük manastır, yıllardır restore edilmeyi bekliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2013’te duvarları yıkılan kilise ve harap görüntüsüyle dikkati çeken manastırın restorasyon çalışmaları için gerekli izinleri çıkardı. Hazırlanan proje de onaylandı. Ancak restorasyona bir türlü başlanamadı.

Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, proje onaylandığında gerekli kaynağın bulunduğunu belirterek şunları anlattı: “Kaynak, Belediyeler Birliği parası olduğu için bizim kullanma yetkimiz yoktu. Adanın bağlı bulunduğu Bozburun o zamanlar belde belediyesiyken, zamanın belediye başkanı Cemil Şener’le görüşerek restorasyonu birlikte yapma kararı aldık. Bu süreç uzadı ve bir türlü çalışma başlayamadı. Daha sonra Muğla büyükşehir olunca, başkan Osman Gürün devreye girdi ama bu kez de tahsis konusunda sorun çıktı. Onlar da mahkemeye gitti. Osman beyle sürekli iletişim içindeyiz. Konu hala yargıda ve elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz.”

Turizme zarar veriyor

Bölgede çevre turları düzenleyen kaptan Şener Öztekin de kilisenin restore edilememesinin turizme verdiği zarardan bahsetti: “Her ne kadar biz sezon başında adada temizlik yapsak da sezon boyunca ziyaretçiler kötü kullanıyor. Adadaki ağaçların hepsi dilek ağacına dönüştürüldü. Sezonda buraya günde bine yakın ziyaretçi geliyor. Oradaki asırlık zeytin ağacına yıllar önce birisi bir bez bağlamış ve herkes bunu dilek ağacı diye devam ettirmiş. O zeytin ağacı o kiliseden çok daha yaşlı, kilise sonradan yapılmış ama pislik içinde, içindeki her şey talan edilmiş. Müşteri götürmeye utanıyorum. Buna yetkililerin çözüm bulması gerekiyor.”

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Rubio'ya göre Suriye'deki geçiş hükümetinin çökmesi birkaç haftalık iş

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Suriye’deki geçiş hükümetinin karşı karşıya olduğu zorlukların ülkede ‘destansı’ bir iç savaşa neden olabileceğini belirterek ABD’nin Suriye’ye yaptırımları kaldırma kararının bölgenin istikrarı için olduğunu savundu.

Magnus Carlsen 'Dünya'ya karşı: 46 gün süren oyun berabere bitti

143 bin kişi Norveçli satranç büyük ustası Magnus Carlsen’e karşı oynadı. 46 gün süren oyun beraberlikle bitti.

'Ortadoğu'nun en tehlikeli adamı' Davutoğlu Kerkük'te: Yürek görevi

Kerkük’e giden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu “Bu bir yürek görevi. Tarih bize bu misyonu yükledi” dedi.

Alevi örgütleri, Kurtulmuş'u istifaya çağırdı: Özür dilemeli

Alevi örgütleri, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un “1514’te Çaldıran’da o ittifakımız (Yavuz Sultan Selim ve İdris-i Bitlisi) Anadolu’daki Müslüman toplulukların başının daha dik bir şekilde dolaşmasını sağlamıştır” sözlerine tepki gösterdi.

Britanya İsrail'le ticaret anlaşması görüşmelerini askıya aldı

Britanya Dışişleri Bakanı David Lammy, İsrail’le yeni serbest ticaret anlaşmasına dair müzakerelerin askıya alındığını açıkladı.

Açlık grevindeki Özakça'nın eşi: Kritik aşamadalar, herkes yapabileceğini yapmalı
Bursa'da orman yangınında dört futbol sahası büyüklüğünde alan küle döndü

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 758 gündür hapiste

YAZARLAR

Bir uyanışın tarihi: 19 Mayıs

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Elinden çıkanı kulağın duysun

Mustafa Dağıstanlı

Ali Özgentürk için: Böyle mi olmalıydı!

Ayhan Tinin

Çocuk, sınırsızlıkta değil, sınırda büyür

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Yazalım da ne yazalım nasıl yazalım!

Murat Sevinç

Senyör Amicis'in gazına geldim 

Behzat Şahin

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

GÜNÜN 11’İ

Elif Çakır: 'Allah aşkına neden Türkiye'nin yolsuzluk belası'ndan kurtulması için niye iki çift laf edilmiyor?

Erdal Sağlam: 'Gençlik açısından hiç bu kadar kabus bir dönem yaşanmamıştı' diyebiliriz

Fikret Başkaya: Bizde diplomalılara 'aydın' deniyor…

Mithat Fabian Sözmen: Bir kez daha har vurup harman savrulan bir yaz transfer dönemi izleyeceğiz

Esfender Korkmaz: 2024, Türkiye'de rekor sayıda konkordato başvurusunun yaşandığı bir yıl oldu

Şeref Oğuz: Bodrum'da belediyecilik zor

Nevşin Mengü: Milyonlar harcanan gazeteler okunmuyor, o nedenle kendilerine bir trol ordusu kurmak zorunda kaldılar

Murat Ağırel: Gazetecilere iftiralar atılıyor, itibarsızlaştırma kampanyası büyütülüyor

Özge Güneş: Barınma hakkı ile rant politikaları aynı zeminde ama birbirine zıt yönlerde ilerliyor

Ali Eyüboğlu: Yapay zekanın Eurovision'da üçüncü sıraya yerleştirdiği Avusturya birinci oldu

Murat Belge: Ana muhalefet partisine 'terörist' demenin amacı ne olabilir?

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×