• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Marmaray İstanbullu'nun yolunu değiştirmedi

25/03/2014 17:35

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dünya Marmaray’ı konuşuyor. Şimdi de Haliç’teki bu köprü konuşulacak” sözleriyle neredeyse her seçim konuşmasında övünerek bahsettiği Marmaray ve Haliç Metro Köprüsü, trafikte saatler harcayan İstanbulluların ulaşım tercihlerini etkilemedi.

“Yakın dönemde hizmete açılan Marmaray ve Haliç Metro Köprüsü ulaşım tercihinizde değişiklik yarattı mı?” sorusuna İstanbulluların yüzde 34‘ü ‘Evet’, yüzde 66‘sı ise ‘Hayır’ yanıtını verdi.


metrobus

 

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Ulaştırma Mühendisliği’nin İstanbul’da ikamet eden yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla hazırladığı ‘İstanbul’da Ulaşım ve Trafik Anketi’nin sonuçları, üniversitenin Beşiktaş Kampüsü’nde düzenlenen toplantıda kamuoyuyla paylaşıldı.

İstanbullunun birinci tercihi otobüs

Araştırmaya göre, İstanbulluların yalnızca yüzde üçü şehir içi yolculuklarında deniz ulaşımını kullanabiliyor. En fazla tercih edilen ulaşım aracı ise yüzde 21 ile otobüs. Bunu yüzde 12 ile minibüs ve yine yüzde 12 ile Metrobüs takip ediyor.

İstanbul’da raylı sistemlerin tercih edilme oranı ise yüzde dokuz olurken, şehir içinde tek başına yolculuk edenlerin yüzde 10’u özel araçlarını tercih ediyor.

20140325 ido

Tek yönde ortalama seyahat süresi 50 dakika, günlük ulaşım maliyeti 13 TL

Araştırma İstanbul’da yaşayanların şehir içi ortalama yolculuk sürelerine ilişkin detaylar da veriyor.

Buna göre, İstanbulluların yüzde 38’i, iş ya da okullarına ulaşımda tek yönde ortalama 30 ila 60 dakika zaman harcıyor. Yine tek yönde 30 dakikadan az zamanda iş ya da okullarına ulaşanların oranı yüzde 32. Yüzde 9’luk bir kesim ise tek yönde 90 dakikadan uzun yolculuk yaparak işyerine ya da okuluna ulaşabiliyor.

Araştırmaya göre, İstanbul’da kişi başına ortalama seyahat süresi ise tek yön için 50 dakika olarak belirlenmiş. Yine araştırmaya göre İstanbul’da kişi başı günlük şehir içi ulaşım maliyeti ise 13 TL.

Haliç Metro Köprüsü

Haliç Metro Köprüsü

Marmaray ve Haliç Metro Köprüsü ulaşım tercihinizde değişiklik yarattı mı?

Deniz ulaşımını birincil tercih eden İstanbulluların yüzde 31’i, olumsuz hava koşullarına bağlı sefer iptallerinde ulaşım aracı olarak tercihini metrobüsten yana kullanıyor. Bu tercihi yüzde 29 ile Marmaray, yüzde 15 ile otobüs ve yüzde 11 ile özel araç kullanımı takip ediyor.

“Yakın dönemde hizmete açılan Marmaray ve Haliç Metro Köprüsü ulaşım tercihinizde değişiklik yarattı mı?” sorusuna İstanbulluların yüzde 34’ü ‘Evet’, yüzde 66’sı ise ‘Hayır’ yanıtını veriyor.

"Yakın dönemde hizmete açılan Marmaray ve Haliç Metro Köprüsü ulaşım tercihinizde değişiklik yarattı mı?" sorusuna İstanbulluların yüzde 34’ü ‘Evet’, yüzde 66’sı ise ‘Hayır’ yanıtını veriyor.

“Yakın dönemde hizmete açılan Marmaray ve Haliç Metro Köprüsü ulaşım tercihinizde değişiklik yarattı mı?” sorusuna İstanbulluların yüzde 34’ü ‘Evet’, yüzde 66’sı ise ‘Hayır’ yanıtını veriyor.

Seyahatlerin yüzde 56’sı Avrupa yakasında

İstanbul içerisinde yapılan yolculukların yoğunluk oranlarına bakıldığında ise ilk sırayı Avrupa yakası alıyor. İstanbul’da yapılan seyahatlerin yüzde 56’sı Avrupa yakası içerisinde gerçekleşiyor.

Seyahatlerin başlangıç noktası ele alındığında en fazla trafik üreten merkezler sırasıyla Küçükçekmece, Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Bahçelievler olarak sıralanıyor. İstanbul’un yoğun trafik çeken merkezleri ise Şişli, Beşiktaş, Fatih, Kadıköy ve Ümraniye olarak öne çıkıyor

 

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Fatih Altaylı'ya 'tehdit': Suç duyurusunda bulunuyorum

Gazeteci Fatih Altaylı tehdit edildiğini açıkladı.

Galatasaray'ın takım otobüsüne taşlı saldırı

Bugün Göztepe’yi 2-0 mağlup eden Galatasaray’ın takım otobüsüne taşlı saldırı düzenlendi.

ABD'li şarkıcı Billy Joel, beyin hastalığı nedeniyle tüm konserlerini iptal etti

ABD’li şarkıcı ve söz yazarı Billy Joel, işitme ve görme duyularını etkileyen beyin rahatsızlığı nedeniyle Kuzey Amerika ve Britanya’da vereceği tüm konserleri iptal etti.

Altın Palmiye İranlı yönetmen Jafar Panahi'nin

78’inci Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Ödülü’nü ‘Un Simple Accident’ filmiyle İranlı yönetmen Jafar Panahi kazandı.

CHP'lilerin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne astığı İmamoğlu pankartına soruşturma

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun pankartının 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne asılmasına ilişkin soruşturma başlatıldı.

Ethem'in vurulmasına 'meşru müdafaa' diyen savcı, anayasal düzeni koruyacak
Sağlık Bakanı hastaneden randevu alamadı!

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 762 gündür hapiste

YAZARLAR

Bir uyanışın tarihi: 19 Mayıs

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Elinden çıkanı kulağın duysun

Mustafa Dağıstanlı

Ali Özgentürk için: Böyle mi olmalıydı!

Ayhan Tinin

Çocuk, sınırsızlıkta değil, sınırda büyür

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Yazalım da ne yazalım nasıl yazalım!

Murat Sevinç

Senyör Amicis'in gazına geldim 

Behzat Şahin

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

GÜNÜN 11’İ

Berkant Gültekin: Bahçeli bir bakıma tüm sırrı ve gizemi bozdu

Gündüz Vassaf: Gün, Harvard'la dayanışmanın günü

Mithat Fabian Sözmen: İşçi sınıfının taraftarlığı anonimliğe, edilgenliğe ve seyirciliğe mahkum

Selin Nakıpoğlu: Diyanet iktidarın emrindeki politik bir aygıt

Cihan Tuğal: Uluslararası ilişkileri aile ilişkilerinin belirlediği bir döneme mi giriyoruz?

Recep Genel: O mis kokulu salatalıklar, domatesler, marullar bizi yavaş yavaş öldürüyor

Rahmi Turan: Erdoğan'a 'ömür boyu cumhurbaşkanlığı' sağlanmak için çalışmalar olduğu iddiaları var

Timur Soykan: Türkiye'de yaşamak vahşi bir dolandırıcı ormanında hayatta kalmaya benziyor

Onur Çanakçı: 'Faizle değil, üretimle büyüme' anlayışının uygulanması şart

Özgür Müftüoğlu: Lozan dahil kurucu belgeler tartışılabilmeli!

Umur Talu: Adalet adına feryadı olan da kendine bakacak

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×