Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2018’deki liseye geçiş sınavıyla ilgili raporuna göre öğrenciler en düşük başarıyı matematikte gösterdi.

Milliyet’ten Abbas Güçlü’nün haberine göre MEB, 2018 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları doğrultusunda öğrencilerin performansını gösteren değerlendirme raporu hazırladı.
Buna göre, ortaokullardan 1 milyon 192 bin 799 öğrenci mezun oldu. Başvuran 1 milyon 9 bin 260 öğrencinin 971 bin 657’si sınava katıldı.
20 soruluk testlerde, en yüksek başarı 16.48 ortalamayla Türkçede, en düşük başarı ise 6.99 ile matematikte.
Soru sayısı 10 olan testlerde ise ortalamalar inkılap tarihi dersinde 9.26, din kültürü ve ahlak bilgisinde 9.72, yabancı dilde 7.78 oldu.
Öğrencilerin yüzde 28.99’u matematik sorularını boş bıraktı. Matematiği yüzde 6.25 oranla fen bilimleri testi, yüzde 4.42 oranla yabancı dil testi izledi.
Başarı oranı devlet ortaokullarında yüzde 83,97, özel okullarda ise yüzde 16,03 olarak kayda geçti. Devlet okullarındaki imam hatip başarı oranı ise yüzde 14,59 oldu.
Liselere yerleştirilen öğrencilerin yüzde 29’u anadolu liselerine, yüzde 28’i fen liselerine, yüzde 7’si sosyal bilimler liselerine, yüzde 11’i mesleki ve teknik anadolu liselerine, yüzde 22’si anadolu imam hatip liselerine girdi.
‘Ne olacak şimdi?’: LGS’de puan ve yüzdelik dilimler sil baştan
10 soruda LGS: Taban puanlar düşer mi? Neden zor soruldu? Kayıtta ne olur?
Yine yeni yeniden: Liseye geçiş sistemi sil baştan