• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Leyla Aydemir davasında ikinci yargılama: Müebbet alan amca, bu kez beraat etti

08/10/2021 16:34

Ağrı’da dört yaşındaki Leyla Aydemir’in ölü bulunmasına ilişkin yeniden görülen davada, daha önce ömür boyu hapis cezası verilen amca dahil yedi kişi beraat etti.

Fotoğraf: DHA

Dört yaşındaki Leyla Aydemir, 15 Haziran 2018’de dedesini ziyarete gittiği Bezirhane köyünde kaybolmuş, cesedi 18 gün sonra köye 2 kilometre uzaklıkta bulunmuştu.


Ağrı 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yedi kişiye açılan davada, amca Yusuf Aydemir’e ‘kasten öldürme’den ağırlaştırılmış müebbet, ‘cebir ve hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’dan dört yıl hapis cezası verilmişti. Altı sanık beraat etmişti.

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi (istinaf) 1’inci Ceza Dairesi, hem tüm kararları bozmuş, hem de amcanın tahliyesi karar vermişti. İstinaf savcılığının karara itirazı reddedilirken, dairenin kararı üst makamı tarafından hukuka uygun bulunmuştu.

Savcı ceza istedi

Davanın yeniden görüldüğü Ağrı 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci duruşma bugün yapıldı. Duruşmaya tutuksuz sanıklar Yusuf Aydemir ve diğer altı kişi katıldı.

Mahkeme heyeti, önceki duruşmada sunulan, AFAD görevlilerine ait olduğu ileri sürülen ses kayıtlarının delil niteliği taşımadığına karar verdi.

Cumhuriyet savcısının mütalaasında sanıklar Yusuf Aydemir, Mehmet Ali Aydemir ve Besim Dursun’un suçu birlikte işledikleri için ayrı ayrı cezalandırılması istendi. Ayşe ve Yıldırım Artam’ın da suça yardım ettikleri gerekçesiyle cezalandırılmaları talep edildi. Savcı, Musa ve Hatun Dursun’un beraatini istedi.

Mahkeme beraat verdi

Cezası istenen sanıkların avukatları ise cumhuriyet savcısının mütalaasına itiraz etti.

Mahkeme heyeti, kısa aradan sonra kararını açıkladı. Heyet, yedi sanığın da cezalandırılması için yeterli delil olmadığını belirterek beraatlerine karar verdi.

Mahkeme heyeti, istinaf yolunun da açık olduğunu bildirdi.

Leyla Aydemir’in ölümüyle ilgili faillerin bulunması için cumhuriyet savcılığına ihbarda bulunulduğu da belirtildi.

‘Deliller göz ardı edildi’

Duruşmanın ardından gazetecilere konuşan Leyla Aydemir’in ailesinin avukatı Erdoğan Tunç, bozma kararının ardından yeni deliller sunduklarını belirterek şunları söyledi: “Ancak bu deliller incelemeye alınmadan önceki kurulan ara kararlardan da vazgeçilerek yangından mal kaçırırcasına hızlıca karar verildi. Tüm sanıklar hakkında verilen beraat kararlarını bir üst mahkeme olan istinaf mahkemesine taşıyacağımızı beyan ediyoruz. Hukuk mücadelesi devam edecek. Şu an her şey bitmiş değil. Sonuna kadar davayı takip etmeyi sürdüreceğiz. Dosyada birçok eksik var. Bu duruşmanın karar duruşması olmasını beklemiyorduk, mahkeme kendi kurduğu ara kararlardan vazgeçerek sırf bugün karar vermek adına dosyada çok önemli delilleri göz ardı etti, incelemeye almadı. Dolayısıyla bunun verdiği şaşkınlık içindeyiz.”

Leyla Aydemir davasında kararın bozulması hukuka uygun bulundu

Başsavcılık, Leyla’nın müebbet hapis cezası alan amcasının tahliye kararına itiraz etti

Leyla Aydemir davasında müebbet hapis cezası alan amca tahliye edildi

Leyla Aydemir’in ölümüyle ilgili davada amcasına ağırlaştırılmış müebbet

Leyla’nın amcası da tutuklandı

Öldürülen dört yaşındaki Leyla’nın ailesi şikayeti çekti, avukat duruşmaya katılmadı

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Boğaziçi Üniversitesi'nde Nurettin Yıldız'ı protesto eden 15 kişiye tutuklama talebi

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü’nün (BİSAK) ‘altı yaşında evlenilebileceği’ne dair fetvasıyla hatırlanan ilahiyatçı Nurettin Yıldız için düzenlediği etkinliği protesto eden 15 kişiye tutuklama talep edildi.

Erdoğan'dan belediyeler için yeni düzenleme sinyali

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan belediyelerle ilgili yeni düzenleme sinyali verdi ve ekledi: “Güncel meselelerle hiçbir alakası yoktur.”

Şimşek: Ekonomik büyüme düşük olabilir ancak bununla yaşayabiliriz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Britanya’nın başkenti Londra’da “Ekonomik büyüme biraz daha düşük olabilir ancak bununla yaşayabiliriz” dedi.

Trump'ın Şara'dan beş talebi var

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye geçici cumhurbaşkanı Ahmed Şara’dan beş talepte bulunduğunu duyurdu.

Erdoğan: Bazı meyve gruplarında sıkıntı yaşayacağımız anlaşılıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Belli ürün gruplarında bu sene sıkıntı yaşayacağımız anlaşılıyor. Tespitlerimiz kayısı, üzüm, elma, şeftali, nektarin gibi bazı meyve gruplarında farklı derecelerde hasar meydana geldiğini gösteriyor” dedi.

Gezi/çArşı davası: Kavala'nın tutukluluğu devam
Türkiye daha yüzde 50'lerde: 'Delta'ya karşı toplumun yüzde 90'ından fazlası aşılanmalı'

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 752 gündür hapiste

YAZARLAR

Yeşil zeytini neden yemedin Sait?

Ayhan Tinin

Editör eksikliği fazlalık yaratır

Mustafa Dağıstanlı

Anne dediğin başlangıçtır

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Dilsiz bir ülkenin çığlığı

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Sırrı Süreyya Önder'in 'Cumhuriyet' eleştirisi üzerine…

Murat Sevinç

Silmek isteseler de silemezler

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Füruzan'ın röportajlarındaki dil dikenleri

Mustafa Dağıstanlı

GÜNÜN 11’İ

Pınar Erişen: İnsanları 'elitist ve seçkinci' diye aşağılamak geri kalmış toplumların ortak hatası

Esfender Korkmaz: Hükümetin sıcak para sevdası geçmezse, ekonomik istikrar hiçbir zaman gelmeyecek

Mustafa Yalçıner: Ortadoğu'ya gezisine rağmen Türkiye'ye gelmiyor ve dışişleri bakanını yolluyor

Fatih Yaşlı: Lozan'la derdi olan diğer aktör Türkiye İslamcılığıdır

Alaattin Aktaş: Merkez Bankası'nın on günde 15 milyar net kayba uğradığını söylemek yanlış olmaz

Yusuf Ziya Cömert: Öcalan DEM'in başına mı geçecek?

Zeynep Aktaş: Altın ve döviz bazlı fonlar portföy dengesi sağlıyor

Recep Genel: Avrupa'da en çok gayrimenkul alan milletler arasında Türkler ön sıralarda

Çiğdem Toker: Şu ana kadar 'terörsüz Türkiye' kavramının demokratik değerleri içerdiğine dair bir emare göremedik

Elif Çakır: Hakikaten de Bahçeli sözünün eri çıktı

Öztin Akgüç: Yabancı sermayenin yararından çok sakıncaları

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×