KCK'nın çağrısı üzerine: Cezaevlerindeki açlık grevi 64'üncü günde sona erdi

 

Hapishanelerdeki PKK ve PJAK davalarından tutulu veya hükümlülerin açlık grevi sona erdi.

Fotoğraf: DHA

HDP Cezaevi Komisyonu, altı cezaevinde toplam 76 mahpusun süresiz/dönüşümsüz açlık grevinde olduğunu açıklamıştı.

Mahkumların 15 Şubat’ta başlattığı açlık grevleri birçok hapishaneye yayılmıştı. Son olarak da ‘PKK’nın şehir yapılanması’ olarak nitelenen Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK), açlık grevinin ‘amacına ulaştığını’ belirterek sonlandırılması çağrısı yapmıştı.

Dihaber’in haberine göre mahkumlar adına açıklama yapan Deniz Kaya, KCK’nın çağrısı üzerine açlık grevini bugün sonlandırdıklarını duyurdu.

“Direnişimize ses olan tüm halkımızı, demokrasi çevrelerini ve sorumluluk duyan herkesi selamlıyoruz” diyen Kaya, şöyle devam etti: “AKP-MHP kirli ittifakı biliyoruz ki, önderliğimiz üzerindeki tecrit, halkımıza yönelik gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonları ve tüm zindanlarda yaşanan hak ihlalleri devam ederse daha büyük eylemlerle direnişe geçeceğimizi bir kez daha buradan belirtiyoruz.”

KCK açlık grevlerinin bitirilmesini istedi

HDP raporu: Altı cezaevinde 76 mahpus ‘süresiz’ açlık grevinde

HDP’li Demirtaş ve Zeydan’ın da katıldığı açlık grevi sona erdi

Açlık grevine başlayan Demirtaş: Bakanlığa sorumluluğunu hatırlatıyoruz

Demirtaş duyurdu: Cezaevi müdürünün hukuk dışı tutumu nedeniyle açlık grevine başlıyoruz