Daha önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştirirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘göz kırpan’ İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, bu kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı da paylaşımında etiketledi.

Görsel: X (@Israel_katz)
İsrailli bakan ‘alev almış’ Türk bayrağı da içeren bir görsel eşliğinde Erdoğan’ın Hamas’a destek vermesini ve Türkiye’nin Instagram’a erişimi engellemesini eleştirmişti.
Mesajını “Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim” diye bitiren Katz paylaşıma İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da etiketlemişti.
İmamoğlu’ysa bu paylaşıma şöyle yanıt vermişti:
“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağına ve cumhurbaşkanına hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum. Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz. Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman.”
Katz, İmamoğlu’nun bu tepkisine rağmen X hesabından yeni bir mesaj daha paylaştı.
Bu kez İmamoğlu ile beraber Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Gençlik Kolları’nın resmi hesabını etiketleyen Katz şöyle yazdı:
“Dün, antisemit diktatör Erdoğan, ABD ve batılı devletlere sözel olarak saldırarak ‘İsrail’deki Siyonistler tarafından esir alındıklarını’ söyledi.
Erdoğan, esir alınmış biri varsa, bu senin diktatörlüğün altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. 57 milyon Türk Instagram kullanıcısının bu platforma erişimini kısıtlıyorsun ancak kendi özel Instagram hesabından erişim var.
Şahsıma karşı gerçekleştirilen saldırılar, gerek Türkiye vatandaşlarına gerekse de dünya vatandaşlarına gerçeği ifşa etmemi engellemeyecek. Hamas’ı kucaklayan, kendi halkına baskı uygulayan diktatör bir lider.”