• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11’i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • VPN HABER
  • ENGLISH

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKYapı Kredi Step

‘HDP’yle ittifak yapmayız’ diyen Akşener’den Demirtaş’a: Terörle iç içe

12/02/2021 11:00

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP’yle ittifak yapmalarının mümkün olmadığını belirtirken, partinin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş’a “Terörle iç içe” dedi.

Fotoğraf: AA

Haber Global’de soruları yanıtlayan İYİ Parti lideri, HDP’yle ittifak arayışlarının olmadığını dile getirdi.


“HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyoruz ama HDP’ye oy veren Kürdü, Türkü PKK’lı değil” diyen Akşener, seçmenlerin etnik aidiyeti ne olursa olsun bir partinin marabası olmadığını dile getirdi.

Akşener, HDP’nin eski lideri Selahattin Demirtaş’ın kendisini eşiyle ziyaret etmek istediğini, kendisinin de bu talebi kabul ettiğini anımsatarak, sözünün arkasında durduğunu kaydetti.

İYİ Parti lideri sözlerini şöyle sürdürdü: “Selahattin Demirtaş’ın terörle iç içe olduğu, o yapıyla iç içe olduğu bir gerçek. Kendisi reddetmiyor zaten. Bunu koyduk bir kenara. Ama Demirtaş’ın yargılanmasının hızlı ve objektif bir şekilde yapılmasının Türk devletine çok büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. Uzun süre herhangi bir kişinin tutukluluk halinin devam etmesi suçu perdeliyor. Vicdan devreye giriyor. Ben bu nedenle sayın Erdoğan’ı etrafına talimat vermeye çağırıyorum. (…) Mahkemelerin doğru düzgün işleme konulmasını, uzun tutukluluk süresinin kaldırılmasını… Mahkum olacaksa mahkum oluyor, normal hapis hayatına geçiyorsunuz.”

HDP’nin kapatılması

İYİ Parti lideri, HDP’nin kapanmasının kendileriyle alakasının olmadığını, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin MYK’sında karar alıp Yargıtay’a gitmesi halinde mahkemenin başlayacağı kesin bir durum olduğunu dile getirdi.

“HDP’nin kapatılması konusunda konuşmak yerine eyleme geçilmelidir” diyen Akşener, şunları kaydetti: “Sayın Erdoğan da konuşuyor da sadece konuşuyor. Ben bu soruya neden cevap vereyim? Ben Meclis başkan vekiliydim. Parti kapatmaları zorlaştırmayı MHP desteklemişti. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Meclis’te böyle bir durum söz konusu olursa, partimizde bu konuda bir karar alınmış değil. Tecrübeli arkadaşlardır. Televizyonlara çıkan arkadaşlar bana önceden haber vermez. Onun dışında ‘Ne konuşalım’ demezler, böyle bir talebim hiçbir zaman olmadı. Arkadaşlarım muhtemelen ‘Evet’ derler ama bir üç kağıt yapılıyor ve arkadaşlarımız bu tuzağa düşmez. Farzı muhaller üzerinden konuşup araziye kaçanlara da izin vermeyiz.”

‘Cumhur’a gitmeyiz’

Akşener, HDP’ye oy veren bir seçmenin İYİ Parti’ye de oy verebileceğine inanmadığını, kendisine Diyarbakır’da 8 bin 500 oy çıktığını, Sur, Cizre ve Ergani’den de oy aldığını belirterek “Önyargılarla baktığınızda hiç oy çıkmaması gereken yerlerden oy çıkmış. Hakkari’den 4 bin 500 civarı oy aldım ama ben Hakkari’ye çok fazla gidemedim. Şimdi gideceğim” ifadesini kullandı.

İYİ Parti lideri, ‘cumhur ittifakı’na da dahil olmayacaklarını dile getirdi.

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Gazzeli yetkililer: Yardım bekleyenlere saldırıda ölü sayısı 104’e çıktı

İsrail ordusunun, Gazze’de yardım bekleyen Filistinlilere düzenlediği saldırıda ölü sayısının 104’e, yaralı sayısının 760’a yükseldiği bildirildi.

Doğalgaz tarifesi sabit kaldı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), mart itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı gazın ve elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik olmadığını bildirdi.

Borsa güne yükselişle tamamladı – 29 Şubat 2024

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,42 yükselişle 9.100,27 puandan başladı.

Akşam Postası / 29 Şubat 2024

Bugün neler oldu, Türkiye neyi konuştu? Güne damga vuran gelişmeleri, her akşam saat 6’da Diken’in özel içerikleriyle birlikte başlık başlık öğrenin.

Atatürk heykeline saldıran zanlı tutuklandı

Akyazı ilçesinde dün, Atatürk heykeline bir kişinin balyozla vurduğunu gören vatandaşlar, durumu polis ekiplerine bildirmiş, olay yerine gelen ekipler şüpheli Y.U’yu gözaltına almıştı.

14 yıldır kayıp iki kişinin öldürüldüğü ortaya çıktı: Binlerce telefon kaydı incelendi
Motosiklet ve traktörlere yönelik denetim: 3 bin 549 araç trafikten men edildi

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 312 gündür hapiste

YAZARLAR

Bir kesimin değeri, diğer kesimin değeri değilse… Eyvah!

Murat Sevinç

Derdimi ummana döktüm

Meryem Koray

Ve bir gün kendinizi ‘dînî hukuk’ tartışırken buldunuz!

Murat Sevinç

Memleketi kurtarmak için Şadırvan’ı kurtarmak gerek

Behzat Şahin

Memlekette yerelliğin adı çok geçti de, kendisini gören pek olmadı!

Murat Sevinç

Sizinkisi aşk mı takıntı mı? 

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Size bir karabatak eyvallahı

Mustafa Dağıstanlı

GÜNÜN 11’İ

Alaattin Aktaş: Esip gürlemede üstümüze yok ama İsrail’le ticaretimiz hız kesmeden devam ediyor

Aytunç Erkin: Ekrem İmamoğlu yüzde 43,1, Murat Kurum yüzde 40,2, Meral Danış Beştaş yüzde 4, Buğra Kavuncu 3,5 alıyor

Ozan Gündoğdu: Murat Kurum kazanırsa kiralara ne olur?

İbrahim Kahveci: Evlatlarımız için çok ama çok üzgünüm…

Osman Müftüoğlu: Yaşlılık bir kayıplar senfonisi olmaktan çıkıyor

Engin Kehale: Rüzgâr, fırtınaya dönüyor gibi

Mehmet Y. Yılmaz: Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarını okurken milleti uyarayım dedim

Ümit Akçay: TCMB’nin oyun planı kuru tut, ücretleri baskıla

Eser Karakaş: 30.7 milyon insan ne çalışıyor ne de iş arıyor

Mehmet Altan: Hukuksal bir skandal daha

Mehmet Tezkan: Peki ya emeklinin itibarı!..

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN’E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 5 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×