Mahkeme kararıyla CHP İstanbul İl Başkanlığı’na atanan, fakat partiden ihraç edilen Gürsel Tekin CHP binasında bayramlaşma töreni düzenledi, “Parayla pulla derdimiz yok” dedi.

İstanbul 45’inci Asliye Hukuk Mahkemesi 2 Eylül’de CHP İstanbul İl Kongresi’ni iptal etmiş, Özgür Çelik ve yönetimini görevden almıştı. Tekin dahil beş kişilik bir heyet CHP İstanbul İl Başkanlığı’na ‘geçici kurul’ olarak atanmış, iki kişi kuruldan çekilmişti. 24 Eylül 2025’teki CHP Olağanüstü İstanbul İl Kongresi’nde Özgür Çelik, yeniden CHP il başkanı seçildi.
27 Şubat’ta 38’inci olağan İstanbul il kongresinin iptali istemiyle görülen duruşma 15 Mayıs’a ertelendi. Tekin ve arkadaşları görevine devam ediyor.
Sarıyer ilçesindeki CHP binasında Ramazan Bayramı nedeniyle tören düzenleyen Tekin CHP’de partici ve partili başlıklı iki tür grup bulunduğunu, kendilerinin de partili grupta yer aldığını öne sürdü.
Önemli sınavlardan geçtiğini ve çok önemli görevlerde bulunduğunu öne süren eski CHP milletvekili şunları söyledi:
* Biz para sınavımızı vermişiz. Bizim parayla pulla bir derdimiz yok. Bugün sokakta, sahada Gürsel Tekin isem bunun tek sebebi Cumhuriyet Halk Partisi’dir, altı oktur.
* Ona karşı olan vefamızı, partimizin kurucularına olan vefamızı neticesi ölüm de olsa sonuna kadar bu mücadeleyi vermeye hazırız.
Bazı medya kuruluşlarına çıkıştı
* Hani özgür medyaydınız? Yok mu içinizde bir yiğit adam, bize mikrofon uzatabilecek? Hodri meydan diyorum hepinize.
* Çıkın şu belgeleri ve bilmediklerinizi benden öğrenin. Bütün ortaklıklar bozulur, suç ortaklıkları zor bozulur. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin sigortasıdır.
* 73 tane itirafçının itiraflarını görüyorsunuz. Parti yöneticileriyle ilişkilerini görüyorsunuz. Kızıyorlar, şimdi bakın burada itirafı var. Kongre döneminde 70 daireyi kimlere verdiğini söylüyor. Bunlar sizi rahatsız etmez mi sayın milletvekilleri?
Tekin son olarak CHP’deki parti dışından adam getirmesi dönemin kapanması gerektiğini belirtti.