• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Gülistan Doku soruşturmasında yeni rapor: Avukata göre 'intihar tezi çürüdü'

04/08/2020 12:41

Tunceli’de Gülistan Doku’nun kaybolmasıyla ilgili soruşturmada yer alan bilirkişi raporu, Dinar Köprüsü’ndeki suda insan düşmesine bağlı bir hareketliliği olmadığı tespitini yaptı. Doku ailesinin avukatına göre, ‘bilirkişi raporu intihar iddiasını tamamen çürütüyor.’

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’dan, kaldığı yurttan 5 Ocak sabahı ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. Diyarbakır’da yaşayan ailesi, kaybolduğu gün Tunceli’ye giderek ihbarda bulunmuştu. Halen bulunamayan Doku’nun ailesi, kadının erkek arkadaşı Zaynal Abakarov’un tutuklanmasını talep etmişti.


Bilirkişi inceledi

Soruşturmayı yürüten Tunceli başsavcılığı, İstanbul başsavcılığında talepte bulunarak, köprüye dair görüntülerin bağımsız bilirkişi tarafından incelenmesini istedi. İstanbul başsavcılığı da görüntüleri incelemesi için İstanbul Adalet Komisyonu’na kayıtlı Ulusal Kriminal Büro bünyesinden bilirkişi görevlendirdi.

‘Yüksekten düşmeye bağlı hareket yok’

Soruşturma dosyasına giren bilirkişi raporunda, Doku’nun atladığı öne sürülen köprünün altındaki suda, söz konusu saatte yüksekten düşmeye bağlı bir hareketlilik olmadığının tespit edildiği bildirildi. 

‘Karada işlem yapılmadı’

Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, polisin “5 Ocak 2020 günü Gülistan Doku saat 12.25 sıralarında kendini köprüden attı” diye raporu olduğunu ifade etti. Avukat, raporun ardından köprünün altında Doku’nun arandığını, karada herhangi bir işlem yapılmadığını aktardı.

‘Karada işlem yapılmadı’

Çimen şöyle devam etti: “Bilirkişi raporunun sonuç bölümünde şu ifade yer alıyor: ‘Köprü ayağındaki efekt, bir piksel artığı olup kesinlikle yukarıdan suya düşen bir insan veya eşyanın suda yükselttiği su sütunu değildir.’ Bu, şu anlamı ifade ediyor: ‘Gülistan Doku köprüden atlamadı.’ Bu raporla intihar tezi çökmüş oldu. Üstten düşen bir nesnenin V şeklinde suda dalgalanma sağlayacağını, V şeklinde olmadığının görüldüğü belirtildi. Sonuç olarak kesin bir dille Gülistan Doku’nun intihar etmediği, bu intihar tezinin çöktüğü ortaya çıktı. Artık köprünün altındaki arama, yani baraj gölündeki aramanın sonlandırılması, Gülistan Doku’nun öldürüldüğü şeklinde bir suç işlendiğine yönelik karada da çalışmaların yapılması gerekiyor.”

Yeni görüntüleri de inceledi

Öte yandan bilirkişi, Doku’nun yeni görüntüleri üzerinde de inceleme yaptı. Bilirkişi, Doku’nun erkek arkadaşı Zaynal Abakarov’la kafeteryada 4 dakika, kafeterya dışında ise 8 dakika görüştüğünü saptadı. Doku’nun kaybolmadan önce erkek arkadaşıyla görüşmediği öne sürülmüştü.

Avukat Çimen, tüm kriterlerin baş şüpheli Zaynal Abakarov’u işaret ettiğini belirterek “Gülistan hala kayıp. Ne olduğunu bilemiyoruz. Belki yaşıyordur, belki bir yerde alıkonulmuş durumdadır” ifadelerini kullandı.

Çimen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha önce Gülistan’ın kafeteryaya hiç girmediği söyleniyordu. Görüntülerde, 4 dakika boyunca kafeteryada kalıyor. Daha sonra çıkıyor ve şüpheli onu durduruyor. 8 dakika boyunca çok yoğun bir stresin olduğu, bağırdığı, Gülistan’a neredeyse fiziksel olarak baskı uyguladığı görülüyor. Emniyetin tuttuğu tutanaklarda, görüntülerde gördüğümüz iki kadın var, gelip baş şüpheliyle görüşüyorlar, hiçbir zaman onlardan da bahsedilmedi. Bunların kim olduğu halen ortaya çıkmış değil.”

Gülistan Doku soruşturmasında Abakarov’un tutuklanması talebine ret

Avukat: Rapora göre Gülistan Doku erkek arkadaşı tarafından alıkonmuş

Kayıp üniversite öğrencisi Gülistan Doku’yu aramak için baraj gölü boşaltılacak

Kayıp üniversite öğrencisi Gülistan Doku 145 gündür aranıyor

46 gündür aranan Gülistan’dan hala bir haber yok

Kayıp Gülistan’ın baraj gölünde bulunan notu: Bize baskı yapıldı, kaale alınmıyoruz

Gülistan Doku’yu arama çalışmaları iki haftayı geride bıraktı

Araç görüntüsündeki kişinin kayıp Gülistan Doku olduğu tespit edildi

Kayıp Gülistan Doku’nun viyadük üzerindeki son görüntüsü iddiası

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

İran'dan İsrail'e misilleme: Üç ölü 91 yaralı

İran, 13 Haziran saldırılarına karşı İsrail’e balistik füzelerle saldırıyor.

Altı saldırıda ölü sayısı üçe, yaralı sayısıysa 91’e yükseldi.

İsrail-İran gerilimiyle ilgili provokatif paylaşımlara soruşturma

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail-İran gerilimiyle ilgili provokatif paylaşımlara resen soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Axios: ABD, İran füzelerinin savunulmasında İsrail'e yardım etti

İran’ın füze saldırılarının püskürtülmesinde ABD’nin İsrail’e destek verdiği öne sürüldü.

Netanyahu, İran halkını rejime karşı ayaklanmaya çağırdı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “İran halkının özgürlükleri için zalim ve baskıcı rejime karşı ayağa kalkmasının zamanı gelmiştir” dedi.

Atom Enerjisi Ajansı: İran'daki Natanz nükleer tesisinde sızıntı var

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) İsrail’in hedef aldığı İran’ın Natanz nükleer tesisinde sızıntı olduğunu bildirdi.

Harcama limitleri açıklandı: En yüksek Galatasaray
Türkçenin korunması için yasa çalışması: Yabancı kelimeler ayıklanacak

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 783 gündür hapiste

YAZARLAR

Dere Sokak Üçlemesi, 'Körfez'le sona eriyor

Behzat Şahin

Yanlış 'tarafında' bu ısrar acep nedendir?

Mustafa Dağıstanlı

Mutluluk pazarlama

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Eşitlik korkusu ve 12 Eylül darbesinin büyük zaferi

Murat Sevinç

Bağıran lüks, suskun zarafet

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Halayda kiminlesin?

Ayhan Tinin

İlhan Şeşen'i üne kavuşturan aşkı: Bir adam, iki kadın ve 'ellerimde çiçekler'

Meşerret Şerbetçi

GÜNÜN 11’İ

Fehmi Koru: Sınırlarımızda yeni bir savaş çıkabilir…

Abbas Güçlü: Gençlerimiz mutsuz hem de çok mutsuz

Fikret Başkaya: Bireyler borçlu, aileler borçlu, belediyeler borçlu, şirketler borçlu, devletler borçlu…

Esfender Korkmaz: Türkiye yüksek teknoloji üretmezse, dış açıklardan kurtulamaz

Abdulkadir Selvi: Trump, İran'ı vurmak için vize isteyen Netanyahu'ya, 'Makul ol Bibi' demişti

Murat Muratoğlu: Mehmet Şimşek ne yapmaya çalışıyor gerçekten?

Mustafa Mutlu: İsrail'in arkasında ABD var

Zülal Kalkandelen: VELA, Mersin Limanı'ndan kolayca ayrıldı

Yalçın Karatepe: Raflarda ithalat, tarlada iflas, hanede açlık varken neyin büyümesi bu?

Çiğdem Toker: Milletin canı burnundayken Şimşek'in 'program çalışıyor' ezberi ziyadesiyle sıktı

Zeynep Aktaş: Son bilançolara göre Koç Holding'in esas faaliyet kârı yıllıklandırılmış verilerle yüzde 79 azaldı

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×