Abdullah Gül: Fotoğrafçılık eskiden zordu, şimdi dijital daha kolay

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin (TFMD) ziyaret ettiği eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül, öğrencilik yıllarında kendisinin de fotoğrafçılıkla ilgilendiğini söylerken, muhabirlere takılmayı da ihmal etmedi. Gül, “Benim ilgilendiğim dönemde daha zordu. Şimdi dijital daha kolay” dedi.

abdullah gul2
Fotoğraflar: DHA

 

Gül, Tarabya’daki Huber Köşkü’nde TFMD Başkanı Rıza Özel, Başkan Vekili Ümit Kozan, Yönetim Kurulu Üyeleri Arif Akdoğan, Yurttaş Tümer, Hamza Şahin, Öner Şan, Kadir Kemaloğlu ve Raşit Aydoğan’ın aralarında bulunduğu TFMD heyetini ağırladı.

‘Modern çağın modası’ selfie çekti

abdullah gul3

Heyet, üzerinde ismi yazan gazeteci yeleğini Gül’e hediye etti. Yeleği giydikten sonra fotoğraf makinesiyle heyet üyelerinin fotoğrafını çeken Gül, “Şimdi ‘Yeni mesleğini buldu’ derler” dedi. Gül aynı zamanda gazetecilerle ‘selfie‘ de çekti; selfie için ‘Modern çağın modası’ yorumunu yaptı.

‘Ben ilgilenirken daha zordu’

abdullah gul

Foto muhabirlerinin tarihteki önemli anları belgelediklerine vurgu yapan Gül, 2003 yılında Irak’ta barış için 5 ülkeye peş peşe yaptığı barış diplomasisini örnek gösterdi. Gül, “Hatırlıyorum bu gezide bazılarınız vardı. Buna benzer pek çok tarihi olayda hep sizlerle yan yanaydık. Sizlerle fotoğraf makinelerinizle bu önemli olayları aktardınız” dedi.

İstanbul’da öğrencilik yıllarında kendisinin de fotoğrafla uğraştığını anlattı. Gül, okuduğu üniversitede de fotoğrafçılık kulübü kurduğunu, öğrenci evinin bir odasında siyah-beyaz filmleri banyo ettiğini aktardı; bu sırada fotomuhabirlere de takıldı: “Benim ilgilendiğim dönemde daha zordu. Şimdi dijital daha kolay.”