Fazıl Say, Yavuz Bingöl'e 'rezil adamlar senfonisi'yle tepki gösterdi: Tiksiniyorum!

 

Hükümete getirdiği sert eleştiriler sonrasında eserleri Cumhurbaşkanı Senfoni Orkestrası repertuarından çıkartılan Fazıl Say, Berkin Elvan’ın annesinin Tayyip Erdoğan tarafından yuhalatılmasını ‘insani bir şey’ diye niteleyen Yavuz Bingöl’den ‘tiksindiğini’ söyledi.

Fazıl Say, Twitter’daki resmi hesabından, şu tweeti paylaştı:

fazil say tweet

Say, attığı tweetlerde şöyle devam etti: “Bir “rezil adamlar senfonisi” yazmalı. “Rezil adamlar Senfonisi” ni büyük bir gerçeklikle yazabilirim. Zaten eserlerim Türkiye’de artık çalınamayacak…Otosansüre gerek yok.

Berkin Elvan vurulduktan aylar sonra öldüğünde 16 kiloya düşmüş bir çocuk idi. Birazcık insani duyguları olan birisi – hele bir sanatçı-  bu cümleleri kuramazdı. Ne oldu bize Türkiye? Neden unuttuk insanlığımızı ? Ne oldu da bu kadar kirlendik? Ne oldu? Ne yaptılar bize?”