Fatih Yaşlı: İslamcılık, tam da 'İslamcılık değil' denilen şeydir

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

Kimilerinin iktidar partisinin İslamcı olmadığını ispatlamak için kullandığı tüm argümanlar, bilakis İslamcılığın nişanelerinin ta kendisidir ve İslamcılık, tam da “İslamcılık değil” denilen şeydir.

İslamcılık diye bir öz tarif ederek o öze birtakım iyi hasletler atfetmek, sonra da o hasletlerin yokluğu ya da silikleşmesi üzerinden iktidar partisinin İslamcı olmadığını ispatlamaya çalışmak düpedüz düşünsel sahtekârlıktır, çünkü siyasal İslam ilkesizliğe varan bir pragmatizmin süreklileşmesinden, hiyerarşinin, tahakkümün, sömürünün üzerinin örtülmesinden, ikiyüzlü ve sahte bir ahlak anlayışının toplumsal ve siyasal yaşamın merkezine yerleştirilmesinden başka bir şey değildir.

Fatih Yaşlı’nın yazısı