‘PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer tutuklandı.

Özer, savcılıktaki ifadesinin ardından ‘PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçuyla nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.
Kararın ardından CHP genel başkanı Özgür Özel, merkez yönetim kurulunu yarın ilçe başkanlığında olağanüstü toplantıya çağırdığını belirtti ve İstanbulluları da Esenyurt Belediyesi önüne davet etti:
Özel, X’ten şunları söyledi:
“Esenyurt Belediye Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Özer’e 6 ay önce temiz kağıdı verenler, bugün Başkanımızı soyut iddialarla ve yıllar önce yazdığı bir kitaptaki ifadeleriyle tutuklamıştır.
Kuşkusuz asıl hedef Esenyurt’taki yurttaşlarımızın iradesidir.
Kuşkusuz biz de bu yapılanlara en sert tepkiyi gösterecek ve işletilmekte olan milleti tanımaz halkın tercihlerine saygı duymaz iğrenç planı bozacak, bu alçak aklı yeneceğiz.
Bu şartlar altında 1-3 Kasım tarihleri arasında yapacağımızı ilan ettiğimiz Antalya Kampını iptal ederek, Milletvekillerimizi İstanbul’a gitmeleri yönünde bilgilendirdik ayrıca Merkez Yönetim Kurulumuzu yarın 13.30’da Esenyurt İlçe Başkanlığımızda olağanüstü toplantıya çağırdım.
Milletvekillerimizle, yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere 1-2-3 Kasım tarihlerinde İstanbul’da bir araya geleceğiz.
Parti Meclisimizi ise 3 Kasım PAZAR günü yine İstanbul’da toplayacağız. Ayrıca tüm Esenyurt halkını ve tüm İstanbulluları yarın saat 16.00’da Esenyurt Belediyesi önüne davet ediyorum.”
Ne olmuştu?
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ‘terör’ soruşturmasında bu sabah (30 Ekim) gözaltına alınmıştı.
PKK üyeliği iddiasıyla suçlanan Özer’in evi, aracı ve görev yaptığı belediye binasındaki odasında arama yapılmıştı.
İstanbul başsavcılığı Özer’in ‘PKK lideri Abdullah Öcalan tarafından demokratik özerklik projesinde görevlendirildiğini ve bununla ilgili dökümanların Kandil’e de ulaştırıldığını’ iddia etmişti.
Savcılık Özer’in 10 yıllık süreçte ‘terör örgütü mensubiyetleri nedeniyle adli işlem kaydı bulunan 694 kişi ve KCK yöneticilerinden Remzi Kartal’la 14 iletişim kaydının bulunduğunu’ öne sürmüştü.