Demirtaş: Devlet, Kandil'de olduğumu bile bile hava saldırısı düzenledi

 

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Kandil’e gittiğini ve bu ziyaretinin devlet tarafından da bilindiğine işaret eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TSK’ya ait savaş uçaklarının, kendisinin bulunduğu yeri bombaladığını söyledi.

Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Azadi TV’de yayınlanan programa katılan Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kürt sorununu, çözülmesi gereken bir sorun olarak değil, kendisi için bir ayak bağı olarak gördüğünü savundu: “Bazıları da zannediyor ki Erdoğan, başkan olduktan sonra Kürtlerin sorununu çözecek. Hangi diktatör kimin sorununu çözmüş?”

Geçen Aralık’ta KCK yöneticileriyle görüşmek için Kandil Dağı’na gittiğini söyleyen HDP lideri, sözlerine şöyle devam etti: “Devletin de bilgisi var. Kandil’de KCK yetkilileriyle görüştüm. Uzun tartışmalar oldu orada. Devlet orada olduğumu iyi bilir. Nereden bilir? Çünkü benim bulunduğum yere hava saldırısı düzenlendi. Bulunduğum yer havaya uçuyordu.”

Demirtaş’tan İstanbul’daki saldırı sonrası çağrı: Gelin dördümüz bir araya gelelim

Demirtaş: Saraydaki zatla çay toplayan Yargıtay başkanı mı bizi adil yargılayacak?

Demirtaş, TRT’yi ‘andı’: Türkiye’de bir tek kanal var, Tayyip Erdoğan kanalı