Ankara’da 37 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının kadın faili olarak adı geçen Seher Çağla Demir’in Cumhuriyet gazetesinin muhabiri olduğu iddiası yalanlandı.
‘Öyle bir muhabirimiz hiç olmadı’
Dün akşam saatlerinde Kızılay’daki Güvenpark’ta gerçekleşen saldırı sonrası, sosyal medyadaki bazı hesaplarda saldırının kadın failinin eski bir Cumhuriyet muhabiri olduğu iddia edilmeye başladı. Aktroll olarak bilinen birçok hesap, #BaşınSağolsunCanDündar adlı bir etiketle iddiayı dolaşıma soktu. Etiket, Twitter gündeminde üst sıralara yerleşti.
Cumhuriyet, sitesinden yaptığı duyuruda bu isimde bir muhabirinin hiç olmadığını belirterek şöyle dedi: “Ankara katliamının üzerinden saatler geçmeden bir yalan haber dolaşıma sokuldu: Twitter’da dillendirilen ve yandaş medyada hemen müşteri bulan bu dedikoduya göre ‘Ankara’daki canlı bomba eyleminin yapıldığı araç, Güneydoğu’da serbest çalışan bir Cumhuriyet muhabirine ait'”ti ve ‘İki gün boyunca Cumhuriyet’in otoparkında kalmış’tı. Sosyal medyanın zehirli dolaşım gücü olmasa ve bazıları bu saçmalığı ciddiye almasa, cevap vermeye gerek duymayacaktık. Ancak mecburuz. Bizim ne Güneydoğu’da ne herhangi başka bir yerde ve herhangi bir zamanda bahsedilen isimde bir muhabirimiz olmadı.”
Bombalı aracın gazetenin otoparkında beklediği iddiasını da yanıtlayan Cumhuriyet, “Dahası bırakın bombalısını, benzinli araç konulacak bir otoparkımız da yok” dedi.
Cumhuriyet bu iddiaların kasıtlı dolaşıma sokulduğunu belirterek şöyle devam etti: “Buna karşın, bu tezviratı yayanların neleri var; ona bakalım: Gerçekleri yazmamızdan rahatsız olan bulanık operasyon merkezleri var. Bu merkezlerde üretilip tetikçiler aracılığıyla dolaşıma sokulan zavallı planları var. Gazetemizin tarihinde çok sık karşılaştığımız türde karalama kampanyaları, saldırı, suikast kışkırtmaları var. Cumhuriyet, bu kör şiddet eylemini lanetlerken, o eylemle arasında bağ varmış algısı yaratmaya çalışanları da nefretle kınıyor. Ülkenin yöneticileri ve resmi-gönüllü istihbaratçıları, gazetemizi karalamaya, yöneticilerimizi tutuklamaya, yazarlarımıza saldırmaya harcadıkları gayretin pek azını Başkent’e dek uzanan canlı bombaları bulmaya harcasa, belki bugün daha huzurlu bir ülkede yaşıyor olurduk. Bu vesileyle Ankara saldırısında yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara şifa, tüm halkımıza sabır, metanet, dirayet ve birlik diliyoruz.”
VİDEO l Patlamada yakınını kaybeden yurttaş: Yerin dibine batsın iktidarınız
Adli Tıp önündeki acı dolu bekleyiş sürüyor: 24 cenaze ailelerine verildi
Ankara’daki saldırı dünya basınında: Saldırılar engellenemiyor, herkes endişeli
Gar katliamında arkadaşını yitiren üniversite öğrencisi hayatını kaybetti
Saldırıdan kurtulanlar anlattı: Büyük bir patlama oldu, otobüsü havaya kaldırdı
Görgü tanıklarından çarpıcı kareler
VİDEO l Hastane önünde oğlunu arayan anne: Yakarım bu memleketi
Güvenlik yetkilisi: Baş şüpheli TAK; bombalı araç Viranşehir’den, iki kişilerdi
Independent: Türkiye tehlikeli biçimde giderek istikrarsızlaşıyor
Patlamanın adresi Kızılay trafiğe kapalı