Çiğdem Toker: Hükümet seçim için gerçekçi olmayan projelerin peşinde

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Bizzat devlet raporlarına yansımış; TBMM’deki 2019 bütçe görüşmelerinde yoğun tartışılmış KÖİ kaynaklı ödemeler zaten bir risk unsuruyken, Hazine’nin yükünü ağırlaştıracak yeni KÖİ projelerine girişmek gibi akıldışı işlere kalkışılıyor.

Dün bu köşede, trafik garanti sayısı ve tutarlarını işlediğimiz Aydın-Denizli otoyol projesi bu akıldışı tutumun son örneklerinden biri.

Gerçi iktidarın, maliye politikaları açısından gerçekçilikle uzaktan yakından ilgisi olmayan bu projeleri sürdürmesinin “anlaşılabilir”bir nedeni yok da değil. O da 31 Mart’taki yerel seçimler. 

Çiğdem Toker’in yazısı