Bu kez Yalova: Müdür yardımcısı üç öğrenciye cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandı

 

Yalova’daki bir lisedeki üç öğrencisine ‘cinsel istismar’da bulunduğu gerekçesiyle hakkında 36 yıldan 72 buçuk yıla kadar hapis cezası istenen müdür yardımcısı Y.Y. cezaevine gönderildi.

taciz-1

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre, mağdur öğrenci D.K., ifadesinde, müdür yardımcısı Y.Y.’nin geçtiğimiz yıl kendisine “Yarın okulda kalorifer yanmayacak, soğuk olacak. Kalın giy. Eğer üşürsen, gel odama. Bütün gün ısınabilirsin” dediğini, bir hafta merdiven önünde bekleyip “Hadi gel odama” diye baskı yaptığını, kendisinin “Tamam” diyerek geçiştirdiğini anlattı.

‘Karşılaşmamak için bir hafta sınıftan çıkmadım’

Bu yıl ise odasına gittiği Y.Y.’nin, arkasından sarılarak elini göğsüne koyduğunu aktaran D.K., “Ben tepki gösterip geri çekilince elini kalçama vurarak, ‘Hadi git sınıfına’ dedi” diye konuştu.

İdari işler için Y.Y,’nin odasına gittiğinde kendisine sarıldığını anlatan D.K., bunun birden fazla kez tekrarlandığını belirtti. D.K., şöyle devam etti: “Bunlarla karşılaşmamak için bir hafta sınıftan çıkmadım. Y.Y. sürekli yanıma geldi, başımda bekledi. Birkaç arkadaşıma da aynı şekilde davrandı.” 

‘Odada konuşurken iki kolunu boynuma attı’

İstismar mağduru bir diğer öğrenci M.K., ise bir gün kağıt almak için Y.Y.’nin odasına gittiğini belirterek, “Bana kağıtları göstermek için yaklaşıp arkamdan sarıldı. Kendimi geri çektim. Müdür yardımcısı olduğu için sürekli koridorda dolaşıyordu. D.A. adlı arkadaşımla bizi görünce elini göğsüme doğru attı. Bir süre okulumuzda sıkıntılı olaylar olduğu için Y.Y. üst kattaki boş odaya önce D.A.’yı, sonra beni çağırdı. Odada konuşurken iki kolunu boynuma attı” dedi.

‘Kolunun altından kaçıp kapıyı açtım’

Diğer öğrenci D.A. ise, Y.Y.’nin diğer iki arkadaşıyla birlikte kendisini sürekli soru sormak için odasına çağırdığını, teneffüslerde kolunu omuzlarına attığını, kolunu sürekli omzuna doğru uzattığını savunarak, “Konuşurken gözlerime değil, göğüslerime bakıyordu. Bir gün kağıt almak için odasına gittiğimde arkamdan sarıldı. Bir gün çantamdan çakmak çıkınca ders saatinde boş sınıfa çağırdı. Her kelimede bana doğru adım adım yaklaşıp duvara yapıştırdı. Gidecek yeri kalmayınca tek koluyla beni duvara yasladı. Kolunun altından kaçıp kapıyı açtım” dedi.

‘İntikam alıyorlar’

Öğrencilerin ifadelerini kabul etmeyen Y.Y. ise üç öğrenci hakkında okulda sigara içtikleri için soruşturma başlattığını ve intikam almak söz konusu suçlamalarını yöneltildiğini ileri sürdü. Y.Y. şöyle devam etti: “Öğrencilerle fiziki temasta bulunmadım. Bazen kız öğrencileri taltif etme babında saçına dokunarak teşekkür etmişimdir.” 

72 buçuk yıla kadar hapis isteniyor

İddianamede, Y.Y.’nin okulda müdür yardımcısı olması nedeniyle nüfuzunu kullanarak cinsel istismarda bulunduğu belirtilerek, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 103/3-d maddesine göre, bir çocuğa yönelik istismar için 12 yıldan 22 buçuk yıla kadar hapis cezası istendi. Suçu üç ayrı çocuğa karşı işlediği için istenilen ceza 36 yıldan 72 buçuk yıla kadar çıktı.

İdari soruşturma sonucunda görevinden alınan Y.Y., Çiftlikköy’deki bir başka okula atandı ancak 16 Nisan’da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu kez devlet kurumu: 35 yaşındaki S.H. altı çocuğu taciz suçlamasıyla gözaltında

Adana’da cinsel istismarla suçlanan öğretmenin savunması: Veliler kumpas kurdu

Bu kez Çorum: İki çocuğu taciz eden imam tutuklandı

9 Soruda ‘Karaman davası’

Cinsel istismar hükümlüsü Büyüktürk’ün annesi: Çocuklara analarından iyi bakardı

Bu kez Kocaeli: Lise öğrencisine cinsel istismarda bulunan mezarlık görevlisi tutuklandı

Uzman görüşü: Her istismarcıya ‘pedofil’ denip sosyokültürel etkenler göz ardı ediliyor

Bu kez Ankara: İmam hatip öğretmeni 14 yaşındaki çocuğu istismardan tutuklandı

Sperm tespitine rağmen inkar inandırıcı bulunmadı: Çocuk istismarına 18 yıl hapis cezası

CHP raporuna göre Karaman’da en az üç cocuk Ensar’ın yurdunda istismara uğradı

Çocuklara cezaevinde de fiziksel istismar