Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun verilerine göre bankacılık sektörünün ocak-kasım dönemi net kârı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46.6 artışla 35.05 milyar lira oldu.

Fotoğraf: DHA
Reuters’in haberine göre sektörün kredileri kasım sonunda geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16 artarak 1.7 trilyon liraya ulaştı. Artış oranı ekim sonuyla kıyaslandığında yüzde 4.2 oldu.
Lira üzerinden alınan krediler kasım sonu itibariyle geçen yıla kıyasla yüzde 10.6 artışla 1.1 trilyon liraya yükselirken, bir önceki aya kıyasla artış yüzde 1.7 oldu.
Sektörün aktif büyüklüğü ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15.2 artarak 2.7 trilyon lira oldu. Aktiflerde artış bir önceki aya kıyasla ise yüzde 4.2 olarak gerçekleşti.