Ayça Söylemez: Mutlak bir cezasızlık hali içerisindeyiz, uluslararası çapta…

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Sadece bir fuhuş ağı ya da çocuk istismarı çetesi değil. Sadece bir istihbarat örgütünün maşası da değil. Asya, Güney Amerika, Ortadoğu ve Afrika’daki iktidarlara müdahale etme hatta liderlerini devirip yönetime ve doğal kaynaklarına, servetlerine el koyma planları yapan bir yapı var karşımızda. Planları tabii ki her zaman tutmuyor çünkü gerçek hayat, kukla tiyatrosu değil.

ABD Adalet Bakanlığı, uzun zamandır konuşulan 3 milyon sayfalık Epstein dosyalarını yayımladı. Dosyalarda birçok ismin üstü karalanmış durumda, mağdurlar, faillerin isminin gizlendiğinden, kendi isimlerinin ise görünür şekilde dosyalarda yer almasından şikayetçi.

Yüzlerce mağdur beyanı, videolar var. İfadelerin bazıları yıllar öncesine ait. Ancak bahsi geçen isimlerle ilgili henüz bir yargılama yok. Soruşturma bile yok. Çoğunun adı halen gizleniyor. Zaten konunun ‘belgelerin açıklanmasına’ sıkıştırılması da sorunun parçası. Ortaçağ’da değiliz, kanıtları kamuya açmak yerine yargının iddialara yönelik soruşturma yürütmesi beklenir, normalde. Aksi halde şu an sadece suçlu olduğunu düşündüğümüz isimleri öğrendik, e yani? Kaldı ki olayın aktörleri herhangi bir utanç da hissetmiyor.

Mutlak bir cezasızlık hali içerisindeyiz, uluslararası çapta…

Ayça Söylemez’in yazısı