Alper Kaya: İyi günde mafya, kötü günde devlet

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Geçtiğimiz hafta sonu, sosyal medyada Ziraat Bankasının 31 Ocak’a dek borçlarını bildiren profesyonel spor kulüplerinin borçlarını bir defaya mahsus olmak üzere ödeyeceği iddiaları yayıldı.

Borçların 5 ila 10 yıl arasında yapılandırılmasına ve bu meblağların yükünün devlete havale edilmesine karar verilecek gibi görünüyor. Olur mu, olur.

Ancak iyi günde mafyaya, kötü günde devlete sırtını dayayan Türk futbol unsurları borcun tek seferlik silineceğine ne kadar inanır? Yahut, biz ‘bile’ inanır mıyız?

Alper Kaya’nın yazısı