Hükümet, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İzleme Heyeti’ni ve Dolmabahçe’de okunan 10 maddelik yol haritasını doğru bulmadığına ilişkin sözlerinin ardından ‘beklemeye alınan’ çözüm sürecinde gelinen noktanın faturasını HDP ve Kandil’e kesti.
‘Erdoğan’a savaş açan bir yaklaşım kabul edilemez’

Fotoğraf: DHA
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Kandil’deki KCK yöneticilerinin geçen hafta yaptığı açıklamaların süreci zehirlediğini, iklimi bozduğunu söyledi.
Erdoğan’ın sürecin mimarı olduğunu savunan Akdoğan, “Ona savaş açan bir yaklaşım kabul edilemez. Bu sürece de bir fayda sağlamaz. Sayın Erdoğan’ı kimse çözüm sürecine karşı bir konuma da indirgeyemez” dedi.
Demirtaş ‘Başkan yaptırmayacağız’, Bayık, ‘Tımarhaneye kapatılmalı’ demişti
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin son grup toplantısında Erdoğan’a “Seni başkan yaptırmayacağız” diyerek meydan okumuştu.
HDP lideri, 22 Mart pazar günü İstanbul’daki Nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmada ise Erdoğan’a, “Biz milyonlarız, sen teksin, giderek de yalnızlaşacaksın” diye seslenmişti.
KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık ise Türkiye’de artık Kürt sorunu yok diyen Erdoğan hakkında, “Türkiye halklarının toplumsal sağlığı açısından Tayyip Erdoğan tımarhaneye bile kapatılmalıdır denilebilir” ifadelerini kullanmıştı.