Adana'da 'domuz gribi' şüphesiyle tedavi altına alınan üç kişi hayatını kaybetti

Adana’da H1N1 virüsü (domuz gribi) şüphesiyle tedavi altına alınan ikisi Suriyeli üç kiş ihayatını kaybetti. Vali Mustafa Büyük, ölen üç kişiden alınan numunelerin incelendiğini, şu anda ölüm nedenleri için kesin olarak domuz gribi denilemeyeceğini söyledi.

Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

DHA’nın haberine göre Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçen hafta yüksek ateş şikayetiyle 45 hasta acil servise başvurdu. Yapılan kontrollerde, hastalardan altısının domuz gribi taşıdığı şüphesiyle yatışı yapıldı.

Hastanenin intaniye servisinde özel birimler oluşturulurken, acil hasta kabulü de durduruldu. Domuz gribi şüphesiyle tedavi edilen dört aylık hamile L.B. ile iki Suriyeli, geçen hafta hayatını kaybetti. Ölen üç kişiden alınan örnekler incelenmek üzere Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı’na gönderildi. Hastanenin acil servisinde görev yapan personel de maske kullanmaya başladı.

‘Ölüm nedeni domuz gribi denilemez’

Adana Valisi Mustafa Büyük, şu anda ölüm nedenleri için domuz gribi denilemeyeceğini söyledi. Ölenlerin domuz gribi şüphesiyle tedavi edildiğini ancak başka hastalıkların da tetiklenmiş olabileceğini kaydeden Vali Büyük, “Raporlar çıktıktan sonra kesinleşecek. Şuanda grip vakalarının yaygın olması nedeniyle hastanelerde titiz bir çalışma yürütüyoruz” dedi.