HDP Ankara il binasında parti yöneticisi Ahmet Karataş'a bıçaklı saldırı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara il binasında bıçaklı saldırıya uğrayan HDP Ankara İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Karataş ağır yaralandı.

HDP’den yapılan açıklamada, Numune Hastanesi’ne kaldırılan Karataş’ın durumunun iyiye gittiği belirtildi. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen E. A. gözaltına alındı.

Ahmet Karataş
Ahmet Karataş

Etkin Haber Ajansı’nın aktardığına göre sabah saatlerinde Mithatpaşa Caddesi üzerindeki HDP il binasına gelen kimliği belirsiz bir kişi, kendisine kapıyı açan Karataş’ı boğazından ve bacağından bıçakladı.

Saldırganın merdivenleri kullanarak kaçtığı tahmin edilirken, parti binasını açmak üzere binaya gelen sekreter Karataş’ı kanlar içinde görünce durumu polise haber verdi.

HDP’den yapılan Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Karataş’ın durumunun iyiye gittiği belirtildi. Karataş’a yönelik bıçaklı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen E.A.’nın yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi.

Tuncel: AKP, partimizi hedef gösterdi

HDP Ankara İl Başkanı Orhan Çelebi, “Sabah partiye geleceğini söyleyen bir kişinin telefonunun ardından bu saldırı gerçekleşiyor. Muhtemelen, doğrudan partimizi hedef alan bir saldırıydı. Burada hükümeti, HDP’ye yönelik açıklamalarını bir kez daha gözden geçirmeye davet ediyoruz” dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada saldırıdan AKP’yi sorumlu tuttu. Tuncel, “AKP partimizi hedef gosterdi. HDP PM üyemiz  Ahmet Karataş Ankara il binamızın önünde saldırıya uğradı, boğazı kesildi. Durumu ağır” mesajını paylaştı.

Kaplan: IŞİD tarzı bir saldırı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında Karataş’ın uğradığı saldırıya gündeme getiren HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, “Cumhurbaşkanlığı makamının, Başbakanın kamuoyunu tahrik eden, halkı suç işlemeye teşvik eden konuşmalarının olduğu bu günlerde, bu saldırının tesadüf olmadığını düşünüyoruz. Partimiz IŞİD tarzı bir saldırıyla karşı karşıya kalmıştır” diye konuştu.