NUR BANU KOCAASLAN
nurbanukocaaslan@diken.com.tr
Validebağ Korusu’nun Çamlıca çıkışındaki yeşil alana yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen dini tesis yapma ‘inadı‘na karşı direnenler, polisin plastik mermi ve biber gazlı saldırısına uğradı.
Yağmur ve soğuk havaya rağmen geceden bu yana nöbeti sürdürenler, inşaat alanına jeneratör taşıyan bir aracı durdurmak istedi.

Sabah saatlerinde gelen polis araçlarıyla inşaat alanına sevk edilen ‘çevik kuvvet’, aracın alana girişini engellemek isteyen mahallelilere biber gazı ve plastik mermilerle saldırdı.

Validebağ sakinleri polis saldırısına tepki gösterirken, bir kadın,”Anneniz yaşındayım, anneleriniz şu yaptığınızı görse utanır” diyerek isyan etti.
Biber gazlı polis saldırısı nedeniyle fenalaşan ve astım hastası olduğu öğrenilen bir kadına tıbbi müdahale için alana gelen ambulans da polis barikatına takıldı.

Saldırının ardından polisin nöbet tutulan sokağı üç koldan abluka altına alarak kapattığı ve ‘içeriyi steril hale getiriyoruz’ bahanesiyle canlı yayın araçları da dahil tüm araçları alan dışına çıkardığı belirtildi.
Polis saldırısından cesaret alan zabıta memurlarının Validebağ sakini iki kadını darp ettiği iddiası üzerine alanda gerilim yükselirken, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt zabıtalarla tartıştı.
İstanbul Kent Savunması ve Kuzey Ormanları Savunması’ndan yapılan açıklamada ise tüm İstanbullular, ‘KoruyuKoru’mak için 18.00’da kaçak inşaatın sürdürüldüğü alana çağrıldı.









