IŞİD’in Türkiye’nin Suriye sınırındaki Kürt kenti Kobani’ye saldırılarının 19. gününde uluslararası koalisyon jetleri bir kez daha IŞİD noktalarını hedef aldı.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) savaşçılarının kent için direnişi sürerken, gün boyu havan mermileriyle Kobani merkezini hedef alan IŞİD güçlerine karşı akşam saatlerinde dört ayrı hava saldırısı düzenlendi.
ANHA haber ajansı saldırıların kısa bir süre önce IŞİD karşıtı uluslararası koalisyona katılan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne 600 askeri personelini gönderen Avustralya tarafından yapıldığını duyurdu.
Çok önemli iki nokta vuruldu
Bölgede bulunan Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk’un sınırdan paylaştığı bilgilere göre jetlerin biri IŞİD tanklarının konuşlandığı, bir diğeri de uçaksavar bataryalarının bulunduğu noktaları bombaladı.
Hava saldırılarının Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde de sevinçle karşılandığı aktarıldı.
ANF haber ajansı ise YPG kaynaklarından aldığı bilgiye göre en az 18 IŞİD cenazesinin YPG güçlerinin eline geçtiğini bildirdi.
Kürtler şehir savaşına hazır
Gün içerisinde de IŞİD terör örgütüyle PYD’li güçlerin çatışmaları sürmüş, IŞİD’in güneydoğudan şehre girdiğine dair haberler gelmişti,
Kobani Kantonu Başbakanı Enver Müslim, “Biz her şeyi hesap ettik. IŞİD Kobani’nin etrafına ya da içerisine girse bile biz hesaplarımızı yaptık. Sokak savaşı yürüteceğiz. Biz IŞİD’e karşı direniş hesabımızı uzun vadeli olarak yapıyoruz. Bizim imkânlarımız var. Sokak savaşları üzerine eğitilmiş gençlerimiz var. Hesaplarımızı uzun vadeli bir savaş üzerine yapıyoruz” demişti.