'Tahliye tsunamisi': Londra'da binlerce kişi kirasını ödeyemediği için evsiz kalabilir

Britanya’nın başkenti Londra’nın Belediye Başkanı Sadık Han, her dört kişiden birinin kirasını ödemekte zorlandığını belirterek, Londra’da binlerce kişinin evsiz kalabileceği uyarısında bulundu.

Fotoğraf: Reuters (Arşiv)

Sadık Han, Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan ‘kiracılara üç ay boyunca tahliye işlemi başlatılamayacağı’ kararının 23 Ağustos’ta sona ereceğini hatırlatarak, bunun ‘tahliye tsunamisi’ne yol açacağını kaydetti.

Han, her dört Londralıdan birinin kirasını ödemekte zorlandığına dikkati çekerek, hükümetin kiracıların sorunlarının çözümüne yönelik adım atması gerektiğini aktardı.

Tahliye işlemlerinin yeniden uzatılması çağrısında bulunan Han, “Tahliye yasağı sona erdiğinde, hükümet Londra’daki binlerce kiracının karşılaşacağı korkunç olasılığı hesaplamalı. Sorun çözülmezse binlerce kişinin evsiz kalacağı bir trajediye şahitlik edebiliriz. Sokaklarda zorlanan bir insan seliyle karşılaşabiliriz” ifadelerini kullandı.

Britanya’da Covid-19 ile mücadelede acil eylem planı kapsamında, ev sa­hiplerinin üç ay boyunca kiracılara yönelik evden çıkarma işlemi başlatamayacağı ve ge­rekirse bu sürenin uzatılabilece­ği kararı alınmıştı.