Bolu’da ormanlık alan içine kurulu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin (AİBÜ) Gölköy Kampüsü’nde çok sayıda ağaç kesildi. Aralarında meşe ağaçlarının da bulunduğu çok sayıda ağacın kesimi, master planı kapsamında yeni yapılan binalara yol açmak için gerçekleştirildi.

Master planının kendisinden önce yapıldığını savunan AİBÜ Rektörü Prof.Dr. Hayri Coşkun, bu yolda üç ayrı güzergahın düşünüldüğünü, kendisinin bu güzergahlardan ikisini iptal ettiğini söyledi.
‘Çok sık bir ihtiyaç’

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan tahsis edilen mera arazilerini ağaçlandıracaklarını söyleyen Coşkun, kesimi ‘çok sık bir ihtiyaçları’ olduğu için gerçekleştirdiklerini öne sürdü.

Yolun 250-300 metre civarında olduğunu aktaran Coşkun, “Biz üniversite olarak ve üniversitenin rektörü olarak ülkemizin hatta dünyamızın ağaç ve ormanın değerini en iyi bilmesi gereken kurumlarız” da dedi.