Cardiff’in bir ucunda zirve şehir merkezinde ise eylemler vardı. Celtic Otel’den NATO zirvesi şehir merkezinde NATO protestosu.
Biz Gezi’den beri şerbetli olduğumuz için nerede bir protesto görsek içine dalıyoruz. 1000 civarındaki protestocu Cardiff’in ana caddesinden NATO karşıtı sloganlar atıp yürüdüler. Herhangi bir taşkınlık ve tedirginlik yok. Mağazalar açık, kimi eylemcilere bakıyor kimi alışverişini yapıyor. O derece sıradan. Hele cam çerçeve indirmek söz konusu değil. Onu düşünen bile yok. Biz bir yandan eylemcileri takip ediyoruz diğer taraftan gaz yok, çöp yok bu iş bizi sıktı muhabbeti çeviriyoruz. Sosyalist gruplar yapıyor eylemi. Proleter gençlik yazıyor ama çoğunluk yine eski dinazorlar.
Gazze ve Filistin konusundaki tutumundan dolayı NATO’yu kınayan pankartları görünce içimiz ısınıyor. Bir süre takip ediyoruz. Parkın bulunduğu şehir meydanına geliyoruz. Bir kısmı elindeki pankartları, dövizleri polisin bulunduğu noktaya bırakıyor, slogan atmaya devam ediyor. Sonra gelip pankartlarını alıyorlar. O sırada bazı göstericiler polis barikatını zorluyor. Müdahale başlıyor. Ama bizdeki gibi Allah ne verdiyse coplama yok. Direnen şahsı karga tulumba götürüyorlar. Eylemcilerden zincir oluşturup arkadaşımızı vermeyiz türünden bir direniş yok. Bizde olsa Kırkpınar Pehlivanları gibi karakucak dalıp, belinden yapışıp eylemci arkadaşını polise kaptırmaz.