Tarhan Erdem: Seçime kadar heyecanlı tartışmalar yaşanırsa AK Parti 330 üstünde milletvekili çıkaramaz

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

 

 

Seçimlere kadar sorumluluk taşıyacak 62’inci Hükümet, Çözüm Sürecini de, ifade özgürlüğünü de, hukuk devletini de
seçim sonrasına sürükleyecektir. Eğri oturup doğru konuşalım, yönetim sisteminde Kürt meselesini çözecek radikal bir anayasa değişikliğinin önümüzdeki dokuz ay içinde gerçekleşmesi söz konusu olamaz. Ancak Kürtlerin, oy isteyenlerin seçim sonrasında ne yapacaklarını bilmeleri de haklarıdır.

Diğer taraftan, MHP tabanından oy devşirme isteyen AK Parti’nin açıklamadan kaçınması anlaşılabilir bir tutumdur.
Seçim dönemi sonuna kadar AK Parti, ifade özgürlüğü ve hukuk devleti bakımından da, heyecanlı ortam yaratılmasını
istememektedir.

Önümüzdeki ayların durgunluğunu veya canlılığını, AK Parti dışındaki üç partinin Çözüm Süreci ve demokrasi
politikaları belirleyecektir. Seçime kadar ülke, heyecanlı tartışmalar içinde yaşarsa, AK Parti 330 üstünde milletvekili çıkarma hedefine varamaz.

Tarhan Erdem’in yazısı