… Hüseyin Besli, 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanı seçildikten sonra, ona seslenme biçiminde önemli bir değişiklik olacağını söylüyor. O bölümü aynen aktarıyorum: “İl başkanı iken ‘Reis’ derdik. Belediye reisinden atıf başkan konumunda… Belediye başkanı olunca ‘Başkan’… Sonra ‘Başbakan’. Uzunca bir süredir ‘Beyefendi’… Kaderin üzerinde bir kader vardır. 10 Ağustos tam da budur işte; ‘Reis’likten,‘Beyefendi’liğe geçiş…”
Acaba bu basit bir dil değişikliği mi, yoksa yönetim anlayışında da önemli bir değişiklik anlamına mı geliyor? Çünkü şu an için etrafa verilen hava, daha güçlü bir “Reis”lik anlayışının hâkim olacağı yolunda. Besli, Erdoğan’ı çok iyi tanıyan bir kişi. Bu sözleri boşu boşuna söylemiş olacağına ihtimal vermiyorum.
Bizde önemli bir söz var. “Şeyh uçmaz, müridler uçurur.” Eğer Erdoğan’ın çevresindeki insanlar gözlerinde onu, “Reis”lik gibi, daha çok Kurtlar Vadisi’ni hatırlatan bir bakıştan, “Beyefendi” gibi bir bakış açısına terfi ettirirlerse en azından dil konusunda değişiklik olacak demektir. Hatta ona seslenme biçimini bütün Türkiye için “Sayın Cumhurbaşkanı” düzeyine
getirebilirlerse… İşte asıl büyük terfi bu olur…