Bursa'da kıyıya binlerce balık vurdu, 'kimyasal' şüphesi tedirginlik yarattı

Bursa’daki Boğazköy Barajı’nda, binlerce ölü balık kıyıya vurdu.Olay yerine gelen belediye ekipleri, sudan ve balıklardan incelemek üzere numune alarak hayvanların neden öldüğünün belirlenmesi için çalışma başlattı. 

Fotoğraf: DHA

DHA’nın haberine göre, konuyla ilgili konuşan Hasan Mete, ölümlerin kimyasal zehirlenmeden kaynaklandığını düşündüklerini aktardı.

Arıtma tesisine ‘kimsenin gelip gitmediğini’ kaydeden Mete, “Burada insanlar balık tutuyor. Arıtma tesisini iyileştirsinler ya da komple kapatsınlar barajı” dedi.

‘İnsanlar zehirlenecek’

Barajın bulunduğu Akhisar mahallesi muhtarı Oktay Garip ise insan sağlığının riske atıldığına dikkat çekerek şunları söyledi: ”Bu bölgeye kurban kesmeye geldik. Gördüğümüz manzara ortada, bölgeye her mahalleden vatandaş gelip balık tutuyor. Bu balıklar yeniyor, insanlar zehirlenecek. Bu durum arıtmadan kaynaklı mı yoksa kimyasal maddeler mi? Yetkililerden bir çalışma yapmasını istiyoruz. Burada oldukça fazla balık ölüsü var, büyük ihtimalle kimyasal zehirlenme.”

Kırklareli’nde toplu balık ölümü

‘Çevre katliamı’: Tekirdağ’daki Kuru Deresi’nde balık ölümleri tedirginlik yarattı

Bakandan toplu balık ölümleri açıklaması: Sebep oksijen miktarındaki azalma

Fabrikalar şüpheli: Gediz nehrindeki kirlilik balıkları öldürüyor

Bu sefer Amasya: Bir ayda üçüncü toplu balık ölümü