Uğur Dündar: Tartışmaya hazırlanırken iki tarafla da görüşülür

Yıllarca sunuculuk da yapmış deneyimli gazeteci Uğur Dündar bir tartışma öncesi iki tarafla bir araya gelmenin ‘doğal’ olduğunu vurgulayarak, 2002’deki Tayyip Erdoğan-Deniz Baykal tartışmasını örnek verdi.

Fox Haber sunucusu İsmail Küçükkaya, 16 Haziran’da televizyonlardan ortak yayınlanan canlı tartışma programı öncesi The Marmara Oteli’nde ‘millet ittifakı’ adayı Ekrem İmamoğlu’yla gizlici görüşmekle suçlanmıştı. Küçükkaya ise ortada gizli bir görüşme olmadığını, her iki adayla da görüştüğünü ve bunların da parti temsilcilerinin bilgisi dahilinde olduğunu söylemişti.

Uğur Dündar Sözcü’deki yazısında şunları yazdı: “Hemen belirteyim tarihi önemdeki bir yayından önce, moderatörün taraflarla görüşüp, programın prensiplerini konuşmasından daha doğal bir davranış olamaz. Bir örnek vereyim: 2002’deki Tayyip Erdoğan-Deniz Baykal tartışmasına hazırlanırken iki tarafın kurmaylarıyla ayrı ayrı buluşup görüştüm. Erdoğan’ı kurmayı Ömer Çelik, Baykal’ı da Bülent Tanla temsil ediyordu. Çelik ile iki kez buluştuktan sonra ‘Sizin dürüstlüğünüze güveniyoruz. Bir daha görüşmeye gerek görmüyorum’ dedi. Tanla ile de dört kez bir araya geldik. Yani iki fazla buluşma oldu. Tabii Çelik’in bilgisi dahilinde. Hatta hiç unutmuyorum bunların birine Deniz Baykal da katılmıştı. ‘Büyük Buluşma’dan sonra kamuoyundaki kanı, Tayyip Erdoğan’ın düelloyu kazanan taraf olduğuydu.

Dündar, Küçükkaya’nın ‘linç hedefi’ haline getirildiğini de ifade ederek, bu tartışmalarla ‘Binali Yıldırım’ın kumpası bozup, muhteşem bir başarı elde ettiği algısı yayılmaya çalışıldığı’nı da kaydetti.

Uğur Dündar: İmamoğlu göz doldurdu, Yıldırım şapkadan tavşan çıkaramadı

Fox TV kamera kayıtlarını servis eden The Marmara oteline dava açıyor

İmamoğlu’ndan Yıldırım’ın ‘gizli görüşme’ iddiasına yanıt: Sorularla ilgisi yok

Didem Aslan Yılmaz’dan eleştiri: Formatı siyasilerin belirlemesi yanlış

İstanbul adayları İmamoğlu ve Yıldırım seçime bir hafta kala canlı yayında tartıştı

Ekran düellosunun formatı: İki adaya 15’i ortak 18 soru