Cumhurbaşkanlığından Kaşıkçı açıklaması: İadenin reddi hayal kırıklığı yarattı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Suudi Arabistan’ın Cemal Kaşıkçı cinayetinin iki şüphelisini Türkiye’ye iade etmeyi reddetmesini ‘hayal kırıklığı’ diye niteledi.

Kaşıkçı

NTV’nin haberine göre Altun, Reuters’a yaptığı açıklamada, ‘vahşi bir cinayete kurban giden’ Kaşıkçı’nın öldürülmesinde Suudi Arabistan’ın İstanbul başkonsolosunun da suç ortağı olduğununun anlaşıldığını söyledi.

Bu durumda şüphelilerin Türkiye’de yargılanmasının doğal olduğunu belirten Altun, iade talebinin reddedilmesinin ‘Suudi Arabistan’ı cinayeti örtbas etmeye çalışmakla itham edenleri’ haklı çıkaracağını savundu.

Suudi savcılardan cinayetin aydınlatılması yönünde ciddi bir çaba görmediklerini de söyleyen Altun, bu konudaki çabaların uluslarası hukuk düzleminde gösterilmesinin uluslararası toplumun çıkarına olacağını belirtti.

Kaşıkçı 2 Ekim’de girdiği İstanbul’daki Suudi Arabistan başkonsolosluğunda öldürülmüştü. Savcılık, gazetecinin binaya girer girmez boğularak öldürüldüğünü, cesedinin ise parçalara ayrılıp ortadan kaldırıldığını açıklamıştı. Ancak Kaşıkçı’nın cesedinin nerede olduğu bilinmiyor.

Cinayetle ilgili hem İstanbul’da hem de Suudi Arabistan’da soruşturma yürüyor.

Kaşıkçı cinayeti: Suudiler, Türkiye’nin ‘suçluların iadesi’ talebini reddetti

CIA’in Kaşıkçı tespitlerini dinleyen ABD’li senatörler veliaht prensi suçladı

CIA’den ikinci tespit: Selman, Kaşıkçı cinayeti öncesi ekip liderine mesaj attı

Pompeo’dan Kaşıkçı yorumu: Suudi prens ile cinayet arasında doğrudan bağ yok

Riyad: Kaşıkçı davasının uluslararası boyuta taşınması kabul edilemez

Kaşıkçı cinayeti: Suudi Arabistan beş şüpheli için idam istedi

Çavuşoğlu’na göre Kaşıkçı’da uluslararası soruşturma şart: Kapatmak olmaz

Erdoğan duyurdu: Kaşıkçı’ya dair ses kayıtları ABD dahil dört ülkeye verilmiş

Al Jazeera: Kaşıkçı kimyasalla yok edildi, kanıtlar rezidansta bulundu

İddia: Kanalizasyon şebekesinde Kaşıkçı’nın izine rastlandı

Kılıçdaroğlu’na göre iktidar gözetiminde: Kaşıkçı’nın katilleri VIP’ten çıkıp gitti

Çavuşoğlu: Kaşıkçı cinayetiyle ilgili paylaşmadığımız deliller var

Erdoğan, WP’ye yazdı: Kral’ın Kaşıkçı’yı öldürme emri verdiğine hiç inanmadım