Yalçın Akdoğan: Kaşıkçı olayı Türkiye'nin imajına dönük bir hamle

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Cemal Kaşıkçı olayının adi bir olay olmadığı, eğer öldürüldüyse bunun ‘siyasi cinayet’ olduğu şüphesiz.

Olayın İstanbul’da gerçekleştirilerek Türkiye’nin güvenlik zafiyeti olan bir ülke gibi gösterilmeye çalışıldığı, yani Türkiye’nin imajına dönük bir hamle olduğu, Suudi Arabistan yönetimiyle Türk hükümetinin dostluğunu bozmaya dönük bir girişim olduğu gibi yorumlar ne kadar anlamlıdır zaman içinde daha iyi görülecek.

Bu hadisede amaç ve hedefler her ne ise şunun bilinmesi gerekir: Türkiye bu tür adam kaybetme eylemlerinin hiçbir sonucu olmadan yapılabileceği bir ülke değildir.

Türkiye bu tür siyasi operasyonlar çekilebilecek bir ülke de değildir.

Türk istihbaratı, güvenlik ve yargı birimleri hem olayın aydınlanması için gerekenleri yapacaktır, hem de bu siyasi cinayetten Türkiye’nin aleyhine umulan maksatlar varsa bunlar boşa çıkarılacaktır.

Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Türkiye sessiz kalmayacaktır.

Yalçın Akdoğan’ın yazısı