Hakan Albayrak: Riyad'ın uluslararası itibarı, Kaşıkçı'nın kanında boğulmalı

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Riyad’ın uluslararası itibarı, Cemal Kaşıkçı’nın kanında boğulmalı.

Bunun için ne gerekiyorsa yapılmalı.

Dünyanın her yerinde Suudi Arabistan’ın diplomatik temsilciliklerine potansiyel cinayet mahalli, Suudi Arabistanlı diplomatlara potansiyel katil nazarıyla bakılması sağlanmalı.

Cemal Kaşıkçı cinayetinde yahut o cinayetin izlerinin temizlenmesinde yer aldığı tesbit edilen şahısların isimleri ve fotoğrafları cümle alemin kayıtlarına geçirilerek, o alçaklar Suudi Arabistan’dan dışarıya adımlarını atamayacak hale getirilmeli.

Öyle bir atmosfer oluşturulmalı ki, Suudi Arabistanlı bütün yetkililer Cemal Kaşıkçı cinayetinin ağır yükü altında ezim ezim ezilsin.

Suudi Arabistan devleti öyle bunaltılmalı, öyle bunaltılmalı ki, bu utançtan kurtulmak için hem Cemal Kaşıkçı cinayetine karışan herkesi cezalandırmayı hem de resmî görüşe aykırı görüş bildirenlere idamlık suçlu muamelesi yapan ve ‘infaz’ için başka ülkelere ölüm timleri gönderecek kadar gözü dönmüş olan yönetim kadrolarını -bilhassa Veliaht Prens ve ekibini- tasfiye ederek yeni bir sayfa açmayı kaçınılmaz bir zaruret olarak görsün.

Hakan Albayrak’ın yazısı