İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), 7 Eylül’de (bugün) hizmete sunulacak MR5 Yenikapı Sahil-Yenikapı Marmaray hattının, Yenikapı sahil, Kumkapı, Yenikapı Marmaray ve Langa Davutpaşa güzergahında hizmet vereceğini duyurdu.

Halihazırda, Yenikapı Marmaray/Metro İstasyonu’ndan İDO’nun Yenikapı terminaline karayoluyla ulaşılabiliyor.
AA’nın haberine göre İDO’nun Yenikapı terminali ile Yenikapı Marmaray/Metro İstasyonu arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) tarafından İDO ve Marmaray/Metro sefer saatlerine uyumlu olarak planlanan MR5 Yenikapı Sahil-Yenikapı Marmaray hattı, Yenikapı sahil, Kumkapı, Yenikapı Marmaray ve Langa Davutpaşa güzergahında hizmet verecek.
Ücretsiz aktarma
MR5 Yenikapı Sahil-Yenikapı Marmaray hattının 7 Eylül’de hizmete sunulacağı bilgisi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro, M1B Yenikapı-Kirazlı metro, M2 Yenikapı-Hacıosman metro ve M3 Kirazlı-Olimpiyat metro-Başakşehir metro hatlarından MR5 hattına, MR5 hattından M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro, M1B Yenikapı-Kirazlı metro, M2 Yenikapı-Hacıosman metro ve M3 Kirazlı-Olimpiyat metro-Başakşehir metro hatlarına ücretsiz aktarma yapılabilecektir.”
MR5 Yenikapı Sahil-Yenikapı Marmaray hattı sefer saatleriyle ilgili İETT ve İDO’nun sitesinden ayrıntılı bilgi alınabiliyor.